[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
如果講細緻度分離度我覺得點都係a6t
不過我嗰陣改st1000 冇改入面接線
快嘅話我又覺得應該淨係快少少
不過我都冇點樣去check 過
平時手機都淨係攞嚟send message 睇ig 聽歌
就係想試下佢個單元有幾掂
不過你咁樣講完
我都覺得唔知點解好似新買嗰隻好聽過demo…
真係要試下
死啦本身想st1000退燒
St1000 退燒都唔係唔好嘅
不過煩喺煩在可能戴咗半年多啲可能外殼會鬆咗要拎去保養
佢有獨立一粒鐵出中高音,個圈又冇vega咁重低音。不過好多ching話佢圈同鐵唔夾,有時間去試下。
今日路過深水埗,去左瘦佬到試左新嗰條10絞,聽左一陣直接落訂。
幾錢
之前demo果隻膠殼嚟,同埋64官方話隻嘢調音基於u12t(即係有改變),設計類似u18s,估計內部單元擺位類似u18s擺法,low-pass filter都可能係新嘅,所以而家量產型個聲同之前demo係唔同,好聽好多,u6t同u18s之前嘅demo個聲同而家比係差到冇得比
利申有u18s同u6t
如果唔想要Sony同監聽
Final B1同
Campfire Dorado
邊隻同ZX507夾啲?
主要聽純樂器同埋女聲
Sony唔係夾番sony好d咩
m7 m9我戴得嘛嘛哋舒服
同埋想試下sony以外其他嘢
final應該好啲
campfire聽純樂器麻麻地

另外ie300都係個唔錯嘅選擇
今日攞返對RHA T10i出嚟聽,買咗好多年,但近年好少聽,嗰時有刻意煲過,今日拎返出嚟聽突然覺得佢好正好好聲,女聲柔潤,低音唔算潛但幾Q彈,我係用低音濾片的,整體聲音組合合我口味

sorry for 1999
玩過一排耳機,放低了多年
今日拎咗消費卷想買新耳機,突然諗返呢對英國貨
zx500 應該推唔掂B1
原來係咁
唔怪得嗰陣Demo攞上手好似係輕啲

跟住仲要話鳩你唔好借力除部耳機
心諗鋁金屬有冇咁撚易爛
睇黎個QC真係好大問題本身隻1551用左三年,暫時係個黃銅腔體有少少郁動

希望過兩日去試野有驚喜
Tz700 訂價10990 仲要限120隻
等2手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞