[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
俱往矣 ie800被低估可能樣問題
話時話有FD試過淘仔直刻ie800,話有7成水準
64真係唔夠激情

支持知識產權,你我做起
唔知ve除左鳳凰仲出左隻新elysium ext
想問有冇人試左 有冇好過elysium 好多?
好似話係加強低音版既elysium
今日miss左冇試到
本來想買u18s 依家睇定d先
bass係點?
都有少少想衝隻
A4000 開聲仲垃圾過 E3000, 人聲粗糙, 中高人唔通透, 低頻一舊舊, 仲好意思賣呢個價, 唔好再介紹呢隻野害人好喎
我覺得幾實淨 比m4好在有番空間感低頻唔會模糊
但又未到話bass重到蓋過左人聲既突出
我覺得夾埋好smooth
btw 佢cm有埋apex我估個環繞感仲正 好似nio apex既feel就好似放左個靚屁咁好smooth好圓潤
btw 清去ect booth試既話不紡去試埋隔離campfire個兩隻cm 女毒個隻同m5做a b test好有感
真係腦放先聽到分別
巴打居然搵得反呢個黎reply你有整呢隻?
近排有少少移情別戀左去z1r,不過又始終想要隻cm類既戴得舒服d
hi 我係aaw打手
整冇所謂 但機內線真係無謂
耳管真係好短
隔音差少少
但可接受嘅

佢一年一flagship
整左又會心思思想試新野
三思
比起ie800s,我覺得ie800更加貼合果位巴打既bass彈,高分離同大聲場
今年個flagship
作為盲狙1670ss 再狙1697ti st1000
直覺話俾我聽hs2000mx 可以跳過

利申:今日試咗
try Gaudio...
想問下要有4.4 mm插口嘅Android DAP係咪NW-ZX507最抵?我喺門市試過NW-A105配XBA-N3AP同NW-ZX507配IER-M7,用開WF-1000XM3,覺得兩個組合都好啱聽
今日去完視聽展,了解左幾款耳機之後,發覺耳機類產品真心呃錢,由其係所謂本地牌子,完全垃圾

我用cayin r01做player

aroma-元
屌你老母,我都未見過收成萬蚊都可以俾D垃圾人,個低頻肥撚到豬油膏噤,中頻唔突出,高頻好似上唔到噤

kinera
本身自己用緊odin舊版,呢個牌子做得都唔錯,一盒野,咩都有,耳機版面唔錯,但好神奇一樣野,隻隻耳機既聲都差唔多,一樣既中頻,係低頻同高頻只有少少分別,我聽baldr果陣重以為聽錯野,以價錢算對得起單元同聲音

SD5
個人最喜歡既耳機,做緊6K幾,真心唔錯

64-18t?
好恐怖既空間感,唔啱口味

Campfire
聽左ARA同仙女,真心一般,只可以講唔值呢個價,

Final
試左B系列,只可以用古怪同失控黎形容,完全唔知佢取向

IE900
最喜歡既牌子之一,真心覺得勁,細單元都可以做到個低頻噤既,不過感覺比IE800易推,唔知係咪因市場需要?而且有得換線就應該係想吸引多D人買

Empire
唔使講,有錢買最貴隻odin就可以了,真心勁!不過女武神就有D搵笨,唔係唔好,只不過12K水位有點問題,10K既都可以,不過佢隻BRAVADO賣6K我就唔知佢想點定位

鳩UP完
好似最近有見到,係咪有兩隻7千幾個個?
有無話咩取向好身痕
叫Nair 果隻mon聲底,另外嗰隻調音相對濃啲hifi d,同埋開陽啲…有空氣感… 兩隻實價唔洗咁多….以價論聲同埋做功個人覺得c/p好高….👍🏻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞