[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
會場做左64audio cm a18s
18t 我之前有,後來覺得太冷聲太mon賣咗了
試左campfire仙女, 感覺幾岩聲
各位有無其他類似既畀我比較下?
係咩,我聽過呢隻覺得真係幾似
但我prefer聽更多中高頻聲

同埋我麻麻地Holocene隻色
我個人覺得holocene中頻會飽滿過仙女, 都襟聽過仙女嘅
邊度仲有得試鋼仙
最近想入隻動圈 巴打們有無推薦
筆值10000左右
主聽日系
Fw10000
ck2000ti?
巴打有咩評價 呢隻唔多人開箱
釱菊
thx 巴打 睇開箱都多人話唔錯 聽日去試下先
其實論仙女風格綠仙20已經好好啦,個人覺得,分分鐘好聽過以前隻限量藍仙
如果仲嫌佢人聲尖(呢個版本已經冇咁尖)就試下其他風格啦
鋼仙好舊款啦,要試只可以買二手唔得再放
我試落唔太覺得人聲好尖
唉,我想等到10月批消費券到先至去買

咁趁住呢兩個月空檔,就想搵其他近似風格既耳機比較下
我自己就未搵到brand 可以取代到campfire
你要搵好聽過佢唔難
但campfire嗰種感覺我暫時未係其他耳機搵到
所以我覺得如果你真係想試多幾隻耳機先決定
就唔好限死係campfire 嗰種風格到
跟筆直去試多幾個brand可能重好
因為你鐘意campfire 呢個調音
可能只係你未聽得夠多其他調音
tz700
Bass 深潛
三頻平均
結像鮮明
係音場細左d
好啱聽pop
我無own過U18s, 之前係煩音度試過咋..
好奇怪, 當日喺會場試隻U18T好好聽,
之後再聽會埸隻U18s 難聽過佢, 仲要難推過隻U18T
唔知係咪關個耳膠事....但我都係照做隻A18S

我聽結他多, metal, jazz, funk, rock, classical都有
的確bass係好實淨,同埋我覺得D鼓既高音都好有反應wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞