[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
B3周地都係都要訂
下次我搭多十分鐘車去星際買算
韓國果隻 Hidition NT-1 有無巴打用過
算係咩質素?
試吓ck2000ti?
聽開im03應該會幾鍾意
聽聞佢陣mon味好重?
即係咩意思
本人其實木耳
好清 人聲同樂器都好透徹
但冇左bias個類?
例如話ve7既聲就好甜好soft
jh個啲就西人啲好重鼓呀電結個啲味道
但呢啲可以話係所有野都好純粹好清
可能fender(mix)呢類有啲似你講個隻
如果咁樣即係代表好定唔好
mon耳機應該錄音唱歌or做野用多?
因為聽歌有監聽既味道我個人覺得冇咩feel
我都唔知叫唔叫好定唔好
咁如果2000內 cm 有咩岩聽歌介紹下
定還是都係入番落銀行
im70 本身都唔balance 好難靠線拉返去balance 喎(而且ath 個死人頭市面仲要冇咩選擇
1k 話多唔多不過如果想換過對耳機應該都有選擇嘅
ching本身隻hidition都幾貴 好似成3 4000
btw我aaw打手 如果2000內可以一試佢隻a3h+
我講果隻最近有promotion 2000頭
a3h+ ? 有咩特別之處,我唔太識
入去一間多線大舖由最平試到最貴你就會知自己想要咩,當然最好係平日下午冇咩人先入去
ic 原來有promote
a3h+我覺得勝在夠平均呀 但佢個取向我覺得都係偏柔 聽女仔聲未到話好甜但都幾soft
而低頻都潛到但未到話震撼個隻
佢千七千八蚊聽到好耐 我打手幾中意 夠舒服
咁有無唔係打手既分享,
女仔聲好甜有咩選擇
聽過最甜最油最滑係ve7
但如果低價啲可能final e5000?
諗唔到了
曾幾何時聽過VE7都算係監聽?
不過因為太貴都無特別去試

想問吓大家~$3000 有咩Dap係可以一試?
而用到串流平台聽歌
我依加用緊個副係 Inear Sd-5
主要聽女聲/EDM/流行

我自己睇中 FiiO M9 大家點睇?
二手黑磚
睇漏左你話要串流
咁二手K100都唔差
ve7唔知算唔算呢 我都新手唔太敢肯定
感覺上佢得人聲好甜好近好柔 但背景同base就有啲模糊 可能真係預cm化先正

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞