[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike

星期日試咗一轉機
z1r tz900 solaris20 ie900全部試過曬

最後買咗呢隻

星期日試咗一轉機
z1r tz700 solaris20 ie900全部試過曬

最後買咗呢隻
btw女武神嘅話各位有冇4.4線推薦 聽開流行嘢 jpop嗰啲
釱菊那有錢,聽慣AK最後入左部SE180
女武神有無覺低音過強拉低左中頻?
我又冇覺得低頻太強,差唔多價個隻hero se我覺得仲強d
換線的話我都係睇緊銀銅混線,又冇話想換純銀
聽開metal 嘅話 有咩2000-3000嘅動鐵 推薦?
聽咗b50幾啱心水
不過朋友話Westone 易壞 叫我唔好買
一定要動鐵
試下grado gr8e or gr10e

如果唔一定限制某啲單元嘅話試下intime 轟, 好岩聽metal
因為試咗幾隻圈都唔啱聽 覺得鐵好似啱聽啲
唔識點形容 攞圈聽就硬係好似差啲嘢咁
原來Grado有出iem
有呀, 不過係日本代工嘅
而且阻抗去到120ohm, 不過靈敏度高用DAP都推到唔錯嘅表現
gr10e官網寫32ohm
bookmarked
圈都有岩聽metal, 音質亦都唔差嘅
eg artio crs1同crm1
搵日出去試下你講呢幾隻先
Thx 巴打
oh記錯左gr10e 都係120ohm

btw gr8e就真係120ohm嘅
結他聲幾有韻味, 聽落耳仔好C服
如果你唔一定係揀iem嘅話, grado嘅ps500都係幾唔錯嘅選擇
beyer嘅770pro 880pro 同埋990pro都好正
為換而換好浪費錢,不與聽個幾月,聽真d再諗下想條線係邊方面幫你
原裝條effect audio係2.5所以想換條4.4順便升級啫其實原本個條都好聽
咁攞去換頭先囉
小修小寶,星際3樓,熊仔都幫到你
OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞