[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
可以就實可以嘅
但都要睇你手上面啲耳機會唔會太易推
我隻SD4一入4.4就有noise
不過睇你嗰兩隻就應該冇事
btw我唔特別覺得zen dac個4.4好聽
無論耳牛定耳機都好易覺得攰
我有隻電子垃圾whxm4 暫時都係唔買牛啦
另外ifi zen dac同can好大分別要買多部?
呢隻係經典

但aroma 隻thunder 真係唔錯 音場好大
低音潛 分析好好

推介俾大家
主要係推力上有分別, 加多部zen can大力啲咁解
如果想玩IEM咁話3.5去6.3已經好夠用, 用4.4頭冇乜意思
另外有巴打講過Zen dac加多隻火牛嘅話會好聽少少, budget有限可以買埋
Ching們有冇b3 4.4線可以推薦下
感激
屋企用又唔會買Ls50
搵機會去聽下,希望如你所講
k3003係咪一世都唔會搵到?
點解?
成功突破上次既負皮數紀錄
其實點解負皮
zen dac 4.4推iem底噪好勁(冇用ipower)

最好試完你接受到先買iem
仆街
唔知 其實係好聽弓
因為係屋企聽膽機
大佬你d形容咁空泛 有唔講咩用咩試 又同其他無對比就話佢圈鐵之王 基本上同零說服力無分別
講啲野成個司徒xx咁
難分真與假
想問下咁多位 你地去舖頭試入耳式耳機 會唔會怕污糟 試之前用酒精抹下(唔知店員俾唔俾咁做呢 定係會屌到你訓係度呢?
正所謂音響耳機DAP呢啲野唔係最貴就最好 只有最適合自己口味 除非你係有錢佬或職業兒子 耳機成打咁買都面不改容 一啲草根階層例如我咁 但對耳機有啲要求 就要試過耳機先知係唔係適合自己 一直都想試 但諗到對耳機可能有好多人試過就淆淆地
小弟未算入坑 不過都果頭近 以前對耳機無乜要求 唔知點解呢一兩個月開始有興趣 多左睇耳機資料 多左入耳機舖打個圈 心中有啲心癢癢
疫情期間拎消毒紙巾幫你抹下呢啲門面功夫好多舖都會做嘅(雖然近呢兩個月都鬆懈左未必次次會
佢冇幫你抹你主動提出想自己抹下佢地一般都唔會介意
好多都會比埋酒精去清潔耳膠
依家多數耳機鋪可以叫佢用消毒紙巾幫你抹下
我都知京線好,但係因為想試下4.4 所以先問下大家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞