[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機 (115)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
條er4xr 2.5線到左~插AK100 II平衡,覺得好聽左唔知係咪錯覺,音場闊翻啲、樂器分離度好左,高頻好似冇咁拆(密度高翻啲)同刺激,聽大編制舒服左,唔知係部player本身平衡做得好過3.5定點
link係到,用緊er4xr/sr有興趣可以試下
https://www.amazon.com/-/zh_TW/gp/product/B07QRF4QFW/ref=ppx_od_dt_b_asin_title_s00?ie=UTF8&psc=1

有三對千幾蚊,仲有對雙動圈,不過我嫌d聲太沉,而家咪想買對貴少少嘅升呢囉
係真係幾好聽
正常,e3000用左幾年
今日走去試Rai Penta
又真係ok喎
點解呢位師兄有負皮
係未呢對有乜問題
M6 pro 21
要求唔高
1500內
用黎打機聽歌
有咩推介?
本身用緊se215 已經覺得好靚聲
用airpods pro即刻覺得差咗
See audio yume試聽左 音質好似仲衰過apple原裝耳機
有無師兄有同感?
試過
唔識欣賞
是但賣個一千幾百又割韭菜
仲要係動漫節賣 仲出個香港版
食正毒撚同時事條水
真係割韭菜
今日試完Z1R好深刻
不過驚衝完變左要升級DAP
師兄你用邊部試?
我係m6 21版炸 4.4開high gain,其實音量都唔駛過半
明明應該唔係算大力但我覺得效果已經幾好
無所謂推唔起低頻會又多又濛,或者d聲好尖之類既問題(可能係我唔識聽)
不過相信不是浪得虛名,推得好d應該仲有改善空間
升級DAP + amp
我自己唔係好想仲要連多舊野出街本身預左dap得就得唔得就算
amp for home use only
屋企就本身有耳牛amp唔知啱唔啱用
唔升級私模
織女星2020,網上無乜評價
有冇師兄玩過,係咪偏高音?
好似舊代機低音都唔太得
真心推介又冇錯冇吹大都比人負皮
聲特別係真,人聲後真係唔覺,起碼啲聲前過我對tia trio
vega2020係偏重bass

其實所謂舊代機嘅bass都唔係你想像中咁差, 第一代vega嘅bass都做得幾靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞