有冇讀urban plannig/studies嘅巴絲?

864 回覆
17 Like 2 Dislike

講講下又好似見過你咁
去Manchester讀

我ucas真係有報UoM仲好-6收到cond. offer 但最後因為某啲原因要放棄姐

咁sad,uom都好好嫁,成個School of environment, education and development都高質

但係佢urban planning定studies嗰科好似唔出名
Planning top個啲幾多分先入到

dse?

係啊

我hwu planning同班有個香港女仔dse best 5 20,希望幫到你參考
我個科其實乜certification都冇,睇黎讀完出黎又係乞食嘅命

有exemption又點, 咪又係搵唔到planning相關工作

巴打grad咗?
有冇grad 報緊MT Grad Job ?

咩叫MT?

RE精液巴: 你講果個比塊草地佢地聚會我覺得未必好有效 佢地坐得天橋因為有瓦遮頭唔曬 另外擴闊路面會唔會好大工程?

RE橙:運用空間唔係唔得,但要睇下有冇policy係唔俾人佔用公共地方 特別係天橋都頗多人流加上如果佢地唔執手尾會構成衞生問題

我尋晚都有諗過 如果要短期內解決 有一個幾唔人道or幾狗嘅方法就係洗橋 以太子旺角果條橋嚟講我覺得係幾污糟 借洗橋嚟趕人而又可以keep到地方清潔 唔知work唔work

有錯請指教小弟

除咗馬路之外又好似真係冇法例禁止人佔用公共地方(坐)喎(唔計行乞)?其實擴闊路面真係幾大工程嘅
你指日頭洗橋?咁樣對其他行人都唔會提供到方便,冇咗提供返空間俾行人嘅意思。

咁洗橋都係洗一陣姐 但地下濕左照計佢地唔會照坐掛

咁大概幾點洗橋?如果日頭洗橋,水花容易整濕途人。同埋條橋長期濕笠笠,咁樣真係好?

我揀入Sheffield 唔洗interview佢淨係睇我final result 達到佢個requirement就入到
求神拜佛都要比我入到呀

hwu係我nd choice遲啲可能有機會做同學

有多個香港人做我同學固然好啦 ,但我都祝你入到sheffield

多謝巴打
你果間/果科夠唔多香港人?以我所知HW係唔近centre 不過佢個accommodation幾靚仔下

我同班有另一個香港女仔,隔離po有巴打估有50-100個香港人添。但我自己估都係最多幾十個到。hwu係有啲遠市中心嘅,至於hall就好睇新定舊,新嗰啲聽落ok但舊hall好似麻麻

有多個香港人做我同學固然好啦 ,但我都祝你入到sheffield

多謝巴打
你果間/果科夠唔多香港人?以我所知HW係唔近centre 不過佢個accommodation幾靚仔下

我同班有另一個香港女仔,隔離po有巴打估有50-100個香港人添。但我自己估都係最多幾十個到。hwu係有啲遠市中心嘅,至於hall就好睇新定舊,新嗰啲聽落ok但舊hall好似麻麻

我指有同校巴打估全校有50-100人到

多謝巴打

HW相當少好多下喎 係咪因為唔係名校
我個科其實乜certification都冇,睇黎讀完出黎又係乞食嘅命

ucl都冇certification

因為我唔係school of planning, 係佢隔離嗰啲
有冇grad 報緊MT Grad Job ?

咩叫MT?

Management Trainee, 第時做管理層
有諗過jupas報cu urban studies 老老實實其實係讀咩

利申最後報咗大類收生 因為socsci有幾科都想讀吓 希望考到啦

咩叫大類 邊間先

唔知係咪叫大類 即係入咗socsci再揀major cu
landscap撚路過

HW相當少好多下喎 係咪因為唔係名校

都係嘅

因為我唔係school of planning, 係佢隔離嗰啲

一樣accreditation都冇?
有諗過jupas報cu urban studies 老老實實其實係讀咩

利申最後報咗大類收生 因為socsci有幾科都想讀吓 希望考到啦

咩叫大類 邊間先

我估cu urban studies近survey嗰啲哇,因為佢得rics accreditation
landscap撚路過

邊間先

咩叫大類 邊間先

我估cu urban studies近survey嗰啲哇,因為佢得rics accreditation

唔關事架 Rics無用架 讀完唔會做到測量師

一樣accreditation都冇?

今日收到Manchester offer
Sheffield同Manchester 應該點揀?

唔關事架 Rics無用架 讀完唔會做到測量師

點解呀

巴打就好啦 shefield urban studies?

yepyep
劉明

yepyep

睇落Sheffield好似依科出名啲?我未去過sheffield唔知咩環境。但有次我同鬼仔groupmate傾計知道佢trans過去sheffield後trans返嚟,佢話sheffield is shit 唔知點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞