有冇讀urban plannig/studies嘅巴絲?

864 回覆
17 Like 2 Dislike
你個program唔使點design 架喎
以前識好多人讀呢個course
一半大陸人 比例上比起其他program算少
點解啊
依家係德國讀緊urban planning
但係我睇考規劃師果d野已經好肯定我果科唔會係受咩咩國家既規劃師公會認可
係咪姐係番到HK冇可能考到規劃師牌 連apply見習規劃師都唔得

一定要accredited by RTPI OR其他規劃師學會

RTPI香港冇用
Undergrad what major?

點解無用
依家係德國讀緊urban planning
但係我睇考規劃師果d野已經好肯定我果科唔會係受咩咩國家既規劃師公會認可
係咪姐係番到HK冇可能考到規劃師牌 連apply見習規劃師都唔得

一定要accredited by RTPI OR其他規劃師學會

RTPI香港冇用
點解無用

一定要MHKIP先入到規劃署
有冇人報咗今年港大MUP?

鹿b?好耐冇見 如果係我會Sheffield或者ncl哇,總之唔係hwu就得
報左以下urban planning
cardiff , sheffield (conitional offer)
liverpool, manchester, ncl.

估計sheffield 收得最低。
會firm manchester(如有offer), sheffield 做insurance. 大家點睇?
至好就hwu啦,希望你下年入到嚟
講笑,hwu個course好on9,會讀到磨滅你興趣
我cardiff要dse 2個5, sheffield 1個5。
個course睇落有趣過hwu好多
向1001進發
ncl 好過 sheffield 嗎?
俾我揀會ncl,雖然好多人都話Sheffield勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞