有冇讀urban plannig/studies嘅巴絲?

864 回覆
17 Like 2 Dislike
Degree讀geog 打算master讀urban planning

香港讀?

香港讀到但都出外國讀是否不智
不過urban planning呢行喺香港競爭真係好大 幾年後master係咪真係讀佢都成疑

荷蘭讀urban planning/architecture/landscape 果堆都好正好想讀

荷蘭嗰邊真係唔熟

Tu Delft Architecture好撚勁,成間大學最出名係建築學院,佢有個Urbanism master幾啱想乜都讀啲嘅人
其實荷蘭成個國家都規劃得好好,理想居住地

睇嚟絲打你都做晒功課,一心去荷蘭讀喎。我剩係聽過荷蘭防洪同運河嗰啲做得唔錯
Minor urban studies

邊間u?

得兩間有得讀架姐

有冇嘢分享吓先
Degree讀geog 打算master讀urban planning

香港讀?

香港讀到但都出外國讀是否不智
不過urban planning呢行喺香港競爭真係好大 幾年後master係咪真係讀佢都成疑

荷蘭讀urban planning/architecture/landscape 果堆都好正好想讀

荷蘭嗰邊真係唔熟

Tu Delft Architecture好撚勁,成間大學最出名係建築學院,佢有個Urbanism master幾啱想乜都讀啲嘅人
其實荷蘭成個國家都規劃得好好,理想居住地

睇嚟絲打你都做晒功課,一心去荷蘭讀喎。我剩係聽過荷蘭防洪同運河嗰啲做得唔錯

我係好想去德國/荷蘭讀,不過master先會去啦 唔想讀荷蘭文 雖然識少少荷文但用嚟讀書就不了。
荷蘭防洪同運河係做得好好,佢地玩水玩到好出神入化,乜鬼飄浮屋,水堤同埋用風車抽水果啲,荷蘭人用地真係用到好盡,畢竟自古以來都同水爭地

想知德國urban planning master邊間好
學緊德文

我係好想去德國/荷蘭讀,不過master先會去啦 唔想讀荷蘭文 雖然識少少荷文但用嚟讀書就不了。
荷蘭防洪同運河係做得好好,佢地玩水玩到好出神入化,乜鬼飄浮屋,水堤同埋用風車抽水果啲,荷蘭人用地真係用到好盡,畢竟自古以來都同水爭地

學緊德文

我都學緊德文 btw佢啲master九成英文啦

學定旁身過到去都好啲

邊間u?

唔想自爆

學緊德文

我都學緊德文 btw佢啲master九成英文啦

九成咁多?
推返上水先
Urban planning 隔離巴打

係邊到讀先?
歡迎巴絲入嚟分享心得或者互相交流吓咁樣

邊間u?

唔想自爆

香港讀?

係邊到讀先?

UK

係邊到讀先?

UK

我係愛丁堡但唔係UoE,你?

係邊到讀先?

UK

我係倫敦不過係UoL
師兄開post目的係?
師兄開post目的係?

純粹係過去高登到依家連登都冇乜連續po傾urban planning/studies,所以先諗住開過po睇吓有冇人交流吓咁
師兄開post目的係?

純粹係過去高登到依家連登都冇乜連續po傾urban planning/studies,所以先諗住開過po睇吓有冇人交流吓咁

黎緊個term修讀一科transport planning
師兄開post目的係?

未聽過 即係物流?
cuhk grm 但身邊好多人ursp

grm好唔好玩?當初non ju都有報過,但真心想知其實有咩出路?
咁我自己分享吓先,我讀咗第一個sem剩係學識planning is politic,除此之外冇乜得著可言,唔知其他巴絲點?

未聽過 即係物流?

未知,上完第一堂話你知

UK

我係倫敦不過係UoL

青ucl?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞