有冇讀urban plannig/studies嘅巴絲?

864 回覆
17 Like 2 Dislike
請問有冇ching 知道如果入到hku mup 但選擇俾多30萬去ucl 讀planning master 是否不智?兩者出嚟邊個易入field?
有hku 就hku 啦

平咁多,prospect又好

如果屋企唔係趕住搵錢,hku mup 係啱香港人讀

加上UCL啲oversea field trip 應該今年去唔到, 咁就少咗個feature
(想知有無人澳洲讀)
可能做幾年,移唔到民就番黎
本身已經難攞pr, occupation list 好可能轉,直接gg
可能都係讀d 大路野算
啱啱先知有個咁既post由18年講到依家我想問有幾多人依家真係入左行
有Uk chartered u offer但最後冇讀到
有冇人今年會去英國讀planning

Manchester同Glasgow點睇
我都想知,讀好似幾開心,但行頭好窄
我今年mplan grad
講真讀真係讀得幾開心,不過一諗起搵工就收皮
絲打你喺英國讀?有啲想去讀,但又擔心洗一大舊錢之後搵唔到工
係呀英國讀
如果你屋企唔係唔等錢洗,你出到黎做咩工都ok,或者識人做呢行既話,我覺得真係要諗下
要讀始終HKU易搵工好多
或者咁講,你預左讀完出黎做唔返呢行
我就係揀科唔識諗,依家就黎grad唔知點算
hku一讀完就有牌?
應該咁講
如果我無理解錯,HKU graduates 好似grad左,有工作經驗就可以就可以直接申請做HKIP member
海外grad既要有工作經驗,再加埋pass左個考試先可以申請做HKIP member。
個試啲嘢都係HKU master其中幾個modules 黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞