有冇讀urban plannig/studies嘅巴絲?

864 回覆
17 Like 2 Dislike
有無人講下cu urban studies嘅詳情
追咗成個po都無
我想知大唔大機會入返hku master of urban planning?
同埋如果讀唔到master係咪真係無野做?

上年3-4個入到 hku master轉左制之後好多位留俾自己urban undergrad
讀唔到香港master 咪去英國讀返黎再考牌

唔該晒
如果讀完cu嗰degree係咪過去英國淨係需要讀一年master就得?
你咁講如果要入返hku master應該都好難下

Hku master少位又難入,因為外國讀undergraduate都會報埋一份

岩呀我都諗住外國讀算

year3?

你year 3呀
有無人講下cu urban studies嘅詳情
追咗成個po都無
我想知大唔大機會入返hku master of urban planning?
同埋如果讀唔到master係咪真係無野做?

上年3-4個入到 hku master轉左制之後好多位留俾自己urban undergrad
讀唔到香港master 咪去英國讀返黎再考牌

唔該晒
如果讀完cu嗰degree係咪過去英國淨係需要讀一年master就得?
你咁講如果要入返hku master應該都好難下

Hku master少位又難入,因為外國讀undergraduate都會報埋一份

岩呀我都諗住外國讀算

year3?

你year 3呀

我唔係呀

講多啲嚟聽吓 ,上面有位走地猫絲打報咗sheffield

我又見到自己個名
我呢鑊molamola 實入唔到Sheffield 希望下年巴打做到我師兄
利申:冇認真溫final exam

Btw可唔可講多少少你上次話個鬼仔轉落Sheffield果單?
同埋我仲未apply hall是否太遲?見到有新hall超靚張牀又大 £155 per week 屌唔屌得過?

之前gp project同啲鬼仔吹水,佢話佢係hwu讀完yr2之後trans咗去sheffield,但跟住又trans返嚟hwu讀yr1,佢話sheffield is shit,唔知係講緊u life定個城市shit,就係咁樣
你講緊apply邊到嘅hall先?

HWU個hall
咁on9又重新讀過
聽講Sheffield urban planning 好hea

你讀緊uk Highschool?
Btw hwu難唔難入 聲譽幾好咁

其實呢我覺得hwu有啲財困,所以收人都幾鬆手。我上年al炒咗都收我 不過怕會變學店

炒幾多先?
我依家好撚驚冇u讀
要怪就怪自己太懶
Btw100鎊hall冇可能係en suite 掛
我淨係apply左Sheffield accommodation但未apply hwu 八月先apply會唔會冇哂平hall?

hwu要求abc,但我最後第一次成績bcd都收我 ,所以先怕佢變學店
想住hall就早啲reg,我上年8月衰on9諗住等nonju遲reg,結果reg唔到要出去住其他學生宿舍
你講嗰啲100鎊hall我早排參觀過,都ok嘅

咦咁我應該有機入到 我bbbbc 我希望打後2科有b
Hall果到我係咪依家報好?巴打有冇telegram我想了解下啲accommodation
講真讀到係香港讀master最好

聽其他巴打講應該唔係親生仔都入唔到㗎啦
加本身自己唔勁
Btw想問英國master urban planning有邊幾間各位推薦?
同埋我到而家都分唔清urban studies同urban planning

加本身自己唔勁
Btw想問英國master urban planning有邊幾間各位推薦?
同埋我到而家都分唔清urban studies同urban planning

分唔到就唔好勉強了。。。
同大家分享吓早排報咗ura同walk dvrc嘅intern都唔成功

巴打有無tg
Btw URA開始左interview啦?
DVRC....我以為好容易就做到
我想問其實會唔會有學術討論gp
好似未見過

其實我當初開po原意係諗住學術交流,但細佬不力帶動唔起 ,你有冇嘢想分享吓?

有 不過可能要等完sem先

加本身自己唔勁

我而家仲係讀緊al咋
想知多啲咁解

之前gp project同啲鬼仔吹水,佢話佢係hwu讀完yr2之後trans咗去sheffield,但跟住又trans返嚟hwu讀yr1,佢話sheffield is shit,唔知係講緊u life定個城市shit,就係咁樣
你講緊apply邊到嘅hall先?

HWU個hall
咁on9又重新讀過
聽講Sheffield urban planning 好hea

你讀緊uk Highschool?
Btw hwu難唔難入 聲譽幾好咁

其實呢我覺得hwu有啲財困,所以收人都幾鬆手。我上年al炒咗都收我 不過怕會變學店

炒幾多先?
我依家好撚驚冇u讀
要怪就怪自己太懶
Btw100鎊hall冇可能係en suite 掛
我淨係apply左Sheffield accommodation但未apply hwu 八月先apply會唔會冇哂平hall?

hwu要求abc,但我最後第一次成績bcd都收我 ,所以先怕佢變學店
想住hall就早啲reg,我上年8月衰on9諗住等nonju遲reg,結果reg唔到要出去住其他學生宿舍
你講嗰啲100鎊hall我早排參觀過,都ok嘅

咦咁我應該有機入到 我bbbbc 我希望打後2科有b
Hall果到我係咪依家報好?巴打有冇telegram我想了解下啲accommodation

想住hall就早啲報啦,我tg@alfamok

加本身自己唔勁

studies應該偏survey嗰類同多geo嗰啲嘢 好似係

加本身自己唔勁

咩意思先
同大家分享吓早排報咗ura同walk dvrc嘅intern都唔成功

巴打有無tg
Btw URA開始左interview啦?
DVRC....我以為好容易就做到

我tg@alfamok,我以為walk dvrc冇人工得我啲傻仔先會報,點之都係唔請
我想問其實會唔會有學術討論gp
好似未見過

其實我當初開po原意係諗住學術交流,但細佬不力帶動唔起 ,你有冇嘢想分享吓?

有 不過可能要等完sem先

留名先 我都想多啲人嚟學術交流吓

加本身自己唔勁

我而家仲係讀緊al咋
想知多啲咁解

al要加油呀 ,我都係嚟英國讀al雖然炒到仆街
Urban studies 上Urbanism就正
去荷蘭讀 ff咋

究竟urbanism讀咩?
考完試又係時候推po
同大家報吓喜先,我有得房署interview

Through email定電話?
quote]

Through email定電話?[/quote]
Congrats! Keep us updated!

email
quote]

Congrats! Keep us updated![/quote]
多謝
ura summer helper有冇消息
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞