有冇讀urban plannig/studies嘅巴絲?

864 回覆
17 Like 2 Dislike
其實行頭真係好窄…非好有興趣同賭得起先好讀。一年pland only 25 trainee 位…
利申:pland 做緊planning trainee

巴打可唔可以講多d行情

基本上一年除左規畫處外,private firm 係幾乎唔會請fresh graduate
pland 一年220人島apply, 會in about 60人

仲想知乜

咁入唔到pland嘅人會去邊?

入唔到行…因爲要有兩年working exp, 先可以拎牌

私人公司窄到咁?
讀survey係咪好好多
完全唔知grad咗可以jm9
LM 諗住報Sheffield 嘅4年Urban planning連Master 有冇師兄讀緊
上jobsdb搵都係得好少空缺
大家讀完之後搵工搵成點
大家讀完之後搵工搵成點

乞食
大家讀完之後搵工搵成點

乞食

仲打算黎讀
大家讀完之後搵工搵成點

乞食

仲打算黎緊讀
我返嚟推返個po上水
我覺得搵唔搵到工依樣嘢,留返俾grad咗嘅我先煩做人會輕鬆啲
推,睇嚟真係好多人都想讀Sheffield
巴打讀緊咩?當為興趣讀囉
mphill?
師兄都係讀緊Sheffield
hwu
Lm
Hku sosci major geog gpa 3.4出黎可以做啲咩?(除左教書)
同埋可以搵啲咩intern?
英國黎講Sheffield Manchester Birmingham Cardiff Newcastle邊間既planning school岀名d翻香港多人識d?thanks
Sheffield, Cardiff 仲有UCL
英國黎講Sheffield Manchester Birmingham Cardiff Newcastle邊間既planning school岀名d翻香港多人識d?thanks
Sheffield, Cardiff 仲有UCL [img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] [img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img] [img]assets/faces/xm/sosad.gif[/img]

唔該巴打
如果你講成個construction industry
讀urban 未如讀surveying , 讀surveying 不如讀archi or civil/mech engineering [img]assets/faces/xm/dead.gif[/img]

其實係
如果係Urban Studies又可以睇吓荷蘭UvA同TUDelft,都相當唔錯
如果係Urban Studies又可以睇吓荷蘭UvA同TUDelft,都相當唔錯

明白
不過urban planning有牌,應該都係揀planning
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞