6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
第有aoe4 ,人中,同埋d小品 game

岩岩玩完隻星戰都唔錯
出到open world你就知
室內果part我3440x1440多數時間上到120fps,一上地面得返70-90 但feel到窒窒地唔似60+fps,等佢optimize下再玩
如果average 70-90 但窒的話係frame pacing 問題喎
DF有提隻game唔係幾NV friendly,時不時有奇怪performance dip, 等fix
我用69玩,剛打爆飛船

唔覺有乜問題
Unreal engine 5 有料到喎

如果買個4k mon 某d game resolution較去2k的話,畫質係咪會比2k mon 既差

用dlss就未必
本身用緊2k 144,岩岩買左部3090 唔知買唔買4k 144好, 怕打fps 唔順
開dsr上4k試試
雙螢幕解決問題
擺唔落兩部27 28寸
第一次聽dsr , 遲d試下先
一直一橫,一個放斜試試佢

利申土地問題90cm闊枱放左27”+24”
個2k mon 太廢冇得打直 唯有打到勁斜
傳緊下個月出 RTX 3090 Ti
有冇師兄諗住入?
無打算入

我覺得勁唔過3090 10%
5% 一樣價錢
牙石mon配win11 長時間關屏開屏後多數會死機有無ching知點解? ff7 remake 原來都幾好玩,以為好似以前咁悶。而家多左hotkey 似返隻動作game,畫質又ok靚過生化34,第二章火場好掂👍
5% 的話我搵張靚的3090 都追到普通3090 ti 啦

如果我有張kingpin 3090 咁我要有5%提升咪又要買到kingpin 3090 ti 先有用
電腦版無21:9 唔會俾多次錢囉
仆街N記喺度玩我心態
都係按原定計劃上4090
2080到2080Ti既升幅到左30系比佢劏左5張卡出黎,老黃已經癡L左線
拖時間啫

你見佢出3090 個陣一早留咗一手

但以我玩Titan RTX 同2080 ti 經驗,CUDA 數差咁少用落其實無乜分別

未買咭的先會買90 ti, 90 用家正常唔駛升
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞