6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
依家有DLSS 個d 都好推咗好多啦

以 RDR2 為例,呢隻出名大食到癲

AA問題 本身還好
不過DLSS真係4K救星但支援範圍都係個問題 得最hit嗰啲3A title先有
不過都唔係無敵

我見DLSS +8K 都係得啖笑

所以打消咗買8k mon 的念頭
10fps+30%提升=13fps
CP2077 8k 開爆RT + DLSS Ultra performance 先得30fps

如果開ACV 又無DLSS 又無 sli都唔知點玩

我上YouTube 睇見人玩8k 好多時得4x fps

所以我都係玩返5120*2880算
有冇 evga 3090 user

你玩New World 燒咗咭?
msi user, 想知係咪得evga奶野
暫時見係EVGA FTW3 3090 奶嘢
有無人做左3090 FE thermal pads & thermal paste replacement
GeForce 471.41 較返暗晒HDR. 2077 CPU資源比佢食晒 i7 10700,如果仲用緊4790K咪LAG爆
終於排到張evga 3080 想知大家係用咩集運送返來?
點解我張3090 flash 完1000w bios 張卡都係行450w under load 但software 睇到係50% TDP
ue5 low light combat 夠唔夠力行呢
steam有得玩
而家2手 3070 TUF冇鎖版大約咩價?
3090水冷無鎖仲有無貨
3090全部都無鎖
個個問無鎖 係咪入錯POST 要打機有無鎖都要買啦
BTC ETH 彈左彈
D人又出曬黎
復仇者聯盟4天免費 夠唔夠時間爆機呢
好玩喎 好似自己做英雄咁 當今世代既畫質好掂,比起以前既BATMAN更加正
EVGA TW?我係托朋友收+UPS
各位巴打有冇用緊X570 tomahawk
配張3080 FTW3 行PCIE 4.0炒到飛起,張卡跑唔盡 畫面好卡
搞到我RMA左張新卡 番黎都係咁
上網睇左好耐先發現行PCIE 3.0就咩事都冇
懷疑人生。。。都唔知係MSI定AMD嘅錯。。。
PS: 6800XT PCIE 4.0 都無事,試晒唔同BIOS
https://youtu.be/NeIIzurD-Ks
錄返條hdr 街境個啲先靚
你咁中意玩HDR
CG32UQ應該滿足唔到你喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞