6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
DLSS 都唔係隻隻render 得咁靚

你試下開BFV DLSS
入啦4K

然後再換3080/3090
dlss performance mode好矇喎
未來xx
發現用10K砌機都好似冇咩選擇

係食咗炒價定點,以前都冇咁貴

10K砌電腦想將來玩2042都好炆水
我未試過RDR2 開DLSS

我用3090 硬推
依家係呀

乜都貴晒

之前正都8999都係budget build

預算有限不如console 算
10K應該考慮唔到3060
點會唔得呀
唔知你玩咩1080P定2K定4K
但要3060既咪砌返粒10400
執頭執尾慳到盡既8k樓下有交易
仲有2k剩比你睇下升張卡上去定執靚仔條list
可能因為我電視得60hz同開左motion blur
我dlss performance mode唔太覺有image deterioration
Even cod mw
始終1080p upscale 上去 本身1080p都夠detail
而且taa motion blurry 問題dlss開左之後大大改善
所以即使用2k mon開dsr再dlss 4K performance mode都靚過 native 2k
幾靚喎,買左香港個DLC?
識貨
你開一嘢4K native 試下先
你講起我又真係未試過就咁開
dlss可以同原生打就冇人用原生啦
dlss qualtiy mode可以同原生一戰
巴打
有冇4k打機mom推介下
1萬蚊左右
27GP950
Quality mode夠吖
咁唔知第時有冇機會多d game可以玩到8k dlss
有d game DLSS 好過原生添架

Wolfenstein young blood 有review 講過DLSS 勁過native

真係睇game 架咋
其實好多game 都有ultra performance mode 推8k

問題係咁低像素推上去有幾清呢,我覺得有少少自欺欺人
用開1080Ti, 但最近覺得佢打機搞到間房好熱想改變下
應該降頻加溫度鎖, 定係買張3060Ti?
開大d冷氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞