6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
1499 好平喇

MSRP 從來都係參考價而已

以前2080 ti 定價999起,後期賣街連腎虧版都變咗要1099,其他正常1199起跳

咪成日攞住發佈會個MSRP 打飛機啦
非公版msrp 都係比公版msrp多50~200美金,
上年炒價果時, amazon之類都係markup msrp 50~200美金左右
而家9成9 廠+銷售都再各自markup,
不過都合理, 反正都係搶到仆街, 益礦佬/炒家, 不如廠自己食返個profit好過
岩岩終於自己換完散熱貼
MEM TEMP低左起碼20度都有 真係好爽
同問
咁點解香港上網見到啲舖頭仲有啲一萬hkd留下嘅貨?

係香港飛馬買定自己去Amazon訂比較好?

唔該巴打
69 有10000樓下咁正?

有無貨架?定要砌機先有?
成堆舖頭我無一間識
純粹Google,
我都唔識

所以先問靠唔靠得住
買電腦穩陣都係3C1J

網店我一定係推法奧

仲要平咁多先覺得怕怕。。。

唔知其他巴打有冇聽過,或者有咩經驗可以分享下?
收到
香港網店 果d砌機限定顯示卡其實係要砌夠d咩先落得貨?
補1,2件貨應該都唔得啦,
但又冇理由要落齊哂咁多樣野先得啩?
要問
有機會單買到
但人哋做生意做全套優先都好合理

代理俾幾多骨佢哋食

update完drive就終於冇差幾千分咁多
幾樣嘢:

1. 你gpu 有d 熱,係咪無調fan curve?

2. 你係咪無overclock 你張3080 ti?

3. 你跑time spy時隻mon 唔好開4K ,set 返timespy native resolution 又會高返少少
回想今年年頭……
真係冇估到可以炒足一年, 仲要冇回落跡象
頭兩樣都係冇阿,完全唔知點樣set

我研究下先

thanks
我早兩日去買3080TI果陣,3090一係20K,一係17999限砌機

結果我先買14500嘅單買80ti
Download MSI afterburner

手調佢風扇,我習慣未到70度就100%全速

OC 個度你自己google 下點運作,都係set 個三幾樣,不過我唔熟3080ti, 唔知headroom 有幾多
之前20k 夠我喺eBay買3090 kingpin

此一時彼一時
好彩我都叫MSRP買過張3080 ftw3 ultra,呢張係放咗張3080俾個礦工,先無痛up上80TI
之前係VR TG group同你吹過水,唔知你記唔記得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞