6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
4k gaming 門檻其實好低,是但買張3080/90就得,試過4K 好難返轉頭玩1440p/1080p

課金俾Nvidia 同AMD啦,唔好望喇

睇唔到4k 同1440p 分別的話,門口喺你後面

4K 一樣有144架屌你

手持gpu 有西屌!

依家堆咭個價回咗d , 自行考慮入手定再等等等吧
PC駁4K 120Hz OLED開ALLM+VRR打機真係返唔到轉頭
而家玩返PS5 60fps既game會有明顯窒既感覺
買咗邊部OLED
LG CX
前日我仲掙扎緊FF7 用邊個mode 打

但發現60fps 真係順滑好多

反而gg俠我開光j 又接受到用quality mode
係咪好暗
FF7個quality mode好似幾buggy, lag都唔應該係咁lag法
我反而覺得太光
普通電視台開35%已夠, 打機唔超過80%,部分HDR game暗暗下突然光有機會燦親眼要避
有冇開燈
之前冇開, 而家開少少, 對眼舒服D
果然 環境要偏暗 oled先夠光
我唔理佢夠唔夠光啦, 首先係保住對眼先
太光真係好唔舒服, 因為同真實環境光好唔同, 睇片畫面變得咁快通常冇時間俾人眼適應, 之前100%睇avengers閃到我差D盲
燈開光d先得
HDR好多高亮度訊息
其實HDR主要目的係還原真實光暗同色彩
爆炸火光/太陽照射 喺現實你都會揞吓隻眼 但打機睇戲就唔會㗎麻
Me2
係咪48? 我都買左
今日有update 03.23.15
距離同環境光足夠
我隻mon peak 1200nits睇HDR光位爽到爆
如唔考慮asus , Lg既27GP850-B 有冇得諗
但lg係咪評價唔係幾好?

合理?

LM
WB 唔係aio 黎
你又上水咩?
我唔係買呀

我見佢有現貨攞出嚟咋

不過原來佢塊mobo 根本唔值錢

呢個價錢張3090 貴過$19000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞