6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
買完3080Ti先發覺我個老母版唔support PCIE Gen 4
用緊3700x,未諗住換U既話係咪冇之要追PCIE Gen 4?
想之後等埋ryzen 5000出黎先決定買intel定amd
Gpu無乜分別

唔駛擔心
https://youtu.be/Kl0jD5iv8S0

誤差範圍

利申 1600x+b350m搭3080
Ryzen 5000?

出咗成年喎
入6900xt定等下一代
依家買卡仲使唔使食骨
剩係想買張單卡打下機
等到就等

等唔到就買

你自己先決定到

Btw 依家買69 要買69 SE
出面好似淨咭要加錢

你咩budget?
3080 3080ti 3090 邊張性價比最好?
呢三張都無乜性價比

參考下:

有咩咁大不了?display卡有撚所謂咩
GTA III definitive edition 究竟可以寫到有幾差先做到6900 XT drop 到得31FPS?

Ray Tracing Hellblade
喺公司用3080 LAPTOP 嚟推4K
要開FSR PERFORMANCE 先夠力推
難得同一隻game 有齊DLSS 同 FSR,可以直接做對比喎
咩game
Hellblade 加咗ray tracing, DLSS 同 FSR
https://www.tomshardware.com/features/amd-fsr-vs-nvidia-dlss

原來有好幾隻game 都同時有DLSS 同FSR
呢度一張FSR, 一張DLSS
大家分唔分到?

換左張3080準備買4K mon黎玩,
27吋4k144hz最好既係咪asus既xg27uqr?
呢個再難D:

一張NATIVE, 一張FSR, 一張DLSS

上面果個 下DLSS 上FSR
下面果個 上FSR 中DLSS 下NATIVE
上面兩張睇縮圖都分到
Not 100% correct

有趣有趣
FSR 個張我set 錯

Quality mode 但其實仲有ultra quality mode
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞