6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
等專家答
FSR ultra quality好興over sharpening,第二組應該係下

個三張分別係FSR, native , DLSS
我張ichillx4 3080Ti唔知點解行3DMark個average clock得1800左右
呢張野係咪超唔到,跑極都係below average
你有無set gpu 風扇速度?

熱咪上唔到去囉
呢兩年買嘢有貨先係贏
Average 得65度都冇,都會關熱事?
咁有無oc?
Core +100
Memory +1000
Spec?

有無result cap 上嚟?
有無睇過張卡本身POWER LIMIT係幾多呀
https://www.3dmark.com/spy/24430588
咁多次最高分係呢個
大家有冇開hardware accelerated gpu scheduling?
唔開好似順D
你張display card仲高分過我張ROG

不過我冇手動改過任何setting
ROG 400W PL有乜可能低過19183分
Suprim跑default都呢個數啦 https://www.3dmark.com/spy/24440566
上次post過上嚟問,係因為我冇改fan ,太熱而上唔到
太熱係去到幾多度?
我果張去連70度都掂唔到
Afterburner 個Watt數顯示都係330W,用唔盡350
70度
70度就開始Throttle?
咁我就唔熟呢啲嘢啦
買左ROG 條PCIE extent cable
只support PCIE 3.0 應該無問題?
你張卡如果MAX得350W
有無UNDERVOLT先呀
350W既卡DEFAULT行1800應該起碼都要成1.1V左右先上到去
你跑分可能佢都食唔到要用咁大VOLT已經用左300幾W電咪上唔到1800囉
岩岩買左27gp850 見到隔離4k 對比下真係有格仔同無格仔嘅分別 依家有啲後悔
恭喜晒 分得出2K同4K
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞