6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
是但買隻 個牌子信得過就得
直接買部UHD BD player好過
電腦要特定硬件先播到

d要求極煩

膈埋就算買咗聲稱片源係native 4K 的片,播出嚟都無Netflix/ now tv 個d 4K 咁清

我對UHD BR 好失望
咁有冇試過dl 既4k戲
60gb以上果d
果d清唔清
上IMDb睇Cinematographic Process
source同master都係4k或以上就好清
我唔知夠唔夠位擺player
KODI睇4K HDR好掂
pot+madvr
我用XBOX ONE S做PLAYER
可以打直擺 好慳位
我都係諗住用番電腦睇算,唔想哂左張顯卡
唔支援獨立顯示卡
由光碟機到mon經過嘅嘢全部HDCP 2.2
CPU同底板要有Intel SGX (得gen 7-10有)
亦都只能夠用Intel部分iGPU

你可以dl呢個睇吓
https://www.cyberlink.com/prog/bd-support/diagnosis.do
用緊amd 5900x,motherboard用x570s 應該得,岩先睇過60gb左右既片都算順
dl片嘅話就簡單好多
基本上一定睇到
順唔順就只需要睇GPU有冇對應嘅硬解
或者CPU嘅軟解能力
買個dvd機點都平過Blu-ray 機,價錢考慮上好似電腦睇抵玩啲
老翻同正版冇得比
老翻解除咗保護機制
買左部新電視 如果Download 4k原盤駁電視睇,部電腦洗唔洗要整張獨立顯示卡先夠播4K 60fps嘅片?你地用乜播放器 小弟停留左係10年前 爬文完全睇唔明
原盤唔係好識 我下remux版。 intel 內顯 hd630都睇到。
應該有問過不過爬文見唔到

想問IPS 32" 4K 144hz

符合以上既mon有咩推介 見選擇唔多但價錢可以7000-12000$起跳
聲音 畫面掂唔掂?
giga好難賣?今日去邪都買張80ti rog係咁水我買giga
你地thermal pad係返amazon買?
想買gelid extreme或者thermalright都會有一兩個size無現貨
香港得飛馬或者其他鋪有gelid ultimate買 仲有無其他地方有賣
gelid嘢去a shop問吓
PG32UQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞