6800XT/6900XT/3080/3080Ti/3090玩4K/5K/8K巴絲入嚟吹吓水#24

1001 回覆
10 Like 31 Dislike
你無聽過超到出煙都唔會高過上一級咩?
裝gpu z睇先知
我張技姦溫度牆83度
受害者+1 剷左自定制n卡driver500.xx 或 windows上一次更新1星期期唔更新.我而家無黑畫面,不過有時睇睇下網頁做普通野都會無反應所有monitor usage數字唔郁,整係可以最小代d 程式同埋要用人手關機先得再開
但好奇怪 一打機就反而咩事都冇
玩control rdr2可以打幾個鐘冇事
一做啲低負荷嘅就會黑mom
下?3080 ti 勁過3090?

你肯定?
旗艦vs丐啫,定D黎
80ti 勁咭vs 90 垃圾應該前者贏

但上面講80 vs 80ti 應該唔一樣吧
80 vs 80ti 爭幾成效能點超都無用,80TI同90接近無咩好講 最大分別係24GB RAM
有冇人試過燒furmark 10分鐘左右會死app
打機入game幾秒會死機
但其他就咁用,YouTube 個啲就無事
死卡定window 原因?
3060嚟 試過唔用最新ver driver都唔得
有,用緊2070S, 打sleeping dog十分鐘內會app crash, 出live kernel event 141. 部機之前冇問題,冇加硬件,近一個月就咁。 driver / windows/ bios都update左,宦引係如咁。
有無超頻? 無既話好似火牛唔夠力
最斃係我個fd 張卡一落機就有問題,唔通咁灰真係要拎去代理
擺明搵水魚 大拿拿成皮野點會買左兩張 睇信用卡都知碌左兩次啦 自己又唔cut單 一係硬食 一係折讓 無人會信佢d廢話
隔黎post無人信佢 入黎e度諗住呃d有米巴打
想問下你地3080TI/3080係咪都有undervolt到?
個memory junction temp同hot spot temp有無話最好唔超過幾多度?
我而家undervolt到呢2個temp唔過80度先收貨唔知會唔會太強逼症
又驚80度都已經算太高 雖然我google親都起碼話熱到成100度
冇超頻呀,一路都係用650W牛
你UV幾多先可以VRAM低過80度? 風冷換左pad好似都未必得
1900@0.95v 就好似啱啱好80度左右 不過會食成350w
1700@0.85v 就75 76度鬆啲 但就頂盡320w左右
呢兩個係穩定行fire strike無crash到+開緊冷氣26度同間房開住風扇嘅結果
1800嘅話同1900個結果差唔多仲要起碼@0.9v先行到
我都係尋日拎卡先開始試
未知點set先啱 都係跟youtube
btw 3080ti eagle non oc版黎
stress test最好loop Port Royal, 咁先full load到tensor+RT cores
或者玩metro exdus enchanced edition, 呢隻chur到好盡
尋晚訓前先搞 port royal唔知點解一開直接炒晒粉 之後我重裝driver已經直接用fire strike stress test算
今晚先再搞尋日成日無打過機就係為左試新卡
咩mon?
有冇話3080平均超到幾高到?
我張FTW ultra是旦拉都stable 2035mhz
係咪上埋450 bios 輕鬆2100?
但超完唔覺有咩分別 溫度就高左
依家行緊UV 60出頭嘅溫度算
LG CX
最細48"?
下年有42
可能係C1系列
佢開冷氣26室溫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞