“真”高質電器傢俱討論(17)

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
我都諗緊邊隻好 佢有無話一齊用兩邊就明顯細火好多?
如果用唔盡都係諗住買2800w平少少 黑色又型少少
兩邊一齊用唔可以同時開到最大,平時兩邊一齊煎下嘢都 ok, 我好少兩邊齊開
thx 我睇d comment 都話應該夠用
咁我都買panasonic
我有朋友平時煮開嘢食用緊 2800W 果隻都話夠用
想問你地有裝濾水都係用快接頭
見amazon review 3m都有人甩喉,香港水壓咁大會唔會出事
同問
EMOH有無巴打睇過
想問下大家浴屏有冇咩好介紹?
想問下買包唔包師傅拆同裝架?
有 但無買梳化
買咗枱櫈 啲木好靚
用緊titnao 都唔錯
唔該曬
想問下有冇巴打有好既雙門雪櫃推介?
我見po頭介紹三菱,但雙門又太細
想問下Bosch同Samsung D雪櫃ok嗎?
有咩抽濕機平靚正?
Rasonic? Carrier?
差唔多spec, Carrier 睇個價平好多
唔知有冇伏
EMOH之前有巴打講過,好多係淘仔貨
如果鍾意,不如直接淘
有冇巴打用過ikea platsa衣櫃
貪佢可以自由組裝 但板料好似唔防潮
係咪好快爛
因為唔排除係淘寶攞佢地d圖去做 —> 唔好玩啦,taobao抄款只會抄d大牌名牌野,因為個d牌子係大陸廠做,佢地直接用返個機同圖做,唯一唔同只係用cheap料。
你d細牌子,taobao連抄你都唔會啦。
識d仆街taobao貨扮自家賣,人地發現話taobao抄佢款
我fds全部都係買g慢尼,不過買皮。
我買左另外1個牌子

裝修好多嘢煩,最緊要自己開心
提就係提左喇
想問 間屋預計 半年先搬入去住
好唔好宜家買定d大型 家電 例如 洗衣機 雪櫃 電視 定一定之後買會平d?
咁岩見到d 心水野做緊promotion
最緊要預好尺吋先去買。同埋早咁多買,有d鋪頭hold唔到咁耐貨,記得要問佢。
因為會全爆 稔住簡定左 到時叫師傅整果陣就預到曬
不過重點間鋪最多hold150日 如果係電視問題大唔大?
應該仲差成半個-1個月 我預要裝3個月
有無巴打用格力3/4冷氣 GWF07CV 就黎裝修完諗緊窗口變頻好唔好

定頻就CHEAP CHEAP地2000幾都有部,諗緊比唔比多1000買變頻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞