“真”高質電器傢俱討論(17)

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
無線吸塵機買 Karcher VC 4S 有冇得諗
裝到唔洗理放心,睡房有門就得(好似話改左例)
我新屋裝修都改左開放式,煤氣師傅裝修前幫我拆熱水爐果陣問左佢
唔放心嘅可以約煤氣師傅上嚟睇位 好似唔洗錢
佢上個禮拜仲幫我裝番熱水爐
依家成個廚房等緊TGC Mega2返貨買嚟裝
europe k 買野有冇伏?
用緊,對比之前用 Dyson v6 佢無 Dyson 吸得咁勁但夠用,同勝在清潔方便,好過 Dyson...同平好多。。。。
有現貨?
當然係第二款啦

入左伙都唯有睇餸食飯,有咩用咩先
本身用老土不鏽鋼櫥櫃地櫃,石油氣煮食爐下面想放蒸焗爐但係就唔想拆咗個廚櫃門就咁放入去用嗰陣時打開得唔得
最近第一次買樓全爆新裝修
睇電器果陣sales話太多嵌入式,第時會好難甩手或者租出去,冇乜幾多人用洗碗機或者焗爐

珍?
咁搞笑?
而家新樓有邊間冇嵌入式
仲要嵌埋洗衣機雪櫃
買樓裝修全爆得我估係自住啦,咁首要梗係睇自己想唔想要。你起碼都有三五七年住掛
如果真係裝修完租出去就咪搞呢啲電器啦,壞咗又係叫你整叫你換,又未必可以租貴啲
真,我agent都叫我千期唔好,除非自住唔諗賣。
傢俬都係,入哂牆,下一手唔鐘意要俾幾皮拆。
係啊自住
最搞笑個sales係嵌入式廚具公司
邊洗幾皮, 咪玩啦,
啱啱先拆完一間500呎, 6-7個入牆櫃連清走幾千搞掂啦
幾皮夠你成屋全爆拆埋牆都得啦

租係啱既, 壞要整入自己數盞搞
但難甩手真係9up 都冇規定一定要下手業主拆
如果你自己主動話會交吉同人地0嵌入式電器既屋有咩分別? 賺少幾千姐
最多咪少左批冇裝修錢既潛在客
咁佢sell你啲咩?
嵌入式應該貴啲可以賺多個, 個sales有錢唔想賺咁老實
Sales部萬幾蒸焗爐 同萬幾抽油煙機加爐頭
反而叫我哋放棄洗碗機
層樓都打算住十年八年㗎
有機會先租出去
照咁睇又真係考慮自己需要先
唔係個個新樓,如果係老牌屋苑
多傢俬電器唔代表好租,多一樣嘢要照顧同埋煩
想好租就收返接近簡單裝修租盤價錢,以本傷人劈死D簡裝,不過遲早自食惡果
你可以賣樓嗰陣時寫埋喺約,連埋入牆唔拆,不過咁嘅時勢買家主導可能俾人斬多一萬幾千
未必個個全爆,好多燶閪接貨多數簡單剷底油牆(有D臭閪裝修要話事,直情淘寶公廁磚紋牆貼,重要覺得好靚),木地板換木紋磚,十五年內半新D水電廚房廁所全部唔使大執,拆吊櫃之後塞滿全屋盒仔地台箱就住,
講真自住關佢撚事咩
十年八年後再算喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞