“真”高質電器傢俱討論(17)

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
有冇人試過買億發傢私
見到佢網d野都係淘寶圖
一樣有水箱,不過要另外買水箱同制面

我用viega
起bbe買左. FISHER & PAYKEL 飛雪 HC90DCXB3 90厘米 煙囪式抽油煙機, 但買錯size,師傅又開左盒,現金回贈左$6188,平放
https://hkele.com.hk/HC90DCXB3
有意tg : wakaka123123
有無巴打買左hansgrohe focus 廁所龍頭?

上網睇話照買e隻但紅圈枝野唔裝就得 但我個洗手盤係會裝下面個隻去水塞 咁係咪根本唔洗裝e枝野?佢for我用無得彈個種既去水塞用?

Btw e類彈弓去水塞香港五金鋪買係咪幾十蚊都有佢又無寫係咪德國做用成40歐買佢係咪太on9?
你諗住單買? 計左運費未
你呢隻我睇comment有張細圖 疑似係made in italy
五金舖係有 但都要鋼水點
我自己會淘寶算
viega 好似係揾枕頭包住
有隻好似係內置pump
12月係德馬訂400f 到依家都未dispatch
諗住買focus 既廁所 浴室 廚房龍頭加雨淋 睇睇下先見到佢有埋賣去水塞 但佢計埋運費個塞要要50幾歐 咁我係香港搵下有無靚鋼水好過

Btw 巴打知唔知hansgrohe 套croma 220(27224000) 轉駁雨淋係咪唔係德國做
我套德馬 唔記得 意大利 定 德國做,上年12月買
我自己用黑鋼拉絲 係淘寶好易買到靚野 search 槍灰色就得
而且hansgrohe小型配件/掛架都係MIC 相信淘寶都係同貨源出貨
但你普通不鏽鋼色就難講

croma 220 德馬冇乜人買搵唔到答案
你出去MK經銷商問下 同一款係邊到製 德馬買都係果度
Crometta E 240 平幾舊 有冇咩唔同?
Thx bro
https://www.hansgrohe.com/articledetail-croma-showerpipe-220-1jet-reno-27224000#product-comparison

因為我要買轉駁式 crometta 好似E定S都好, 都係得慳水版 驚唔夠爽, 同埋係到睇過話有巴打甩色, 所以我咪諗住試下croma 220 有錯請指教

當然根據佢官網, 佢係多左個rain air (我睇完片都唔明個分別係點) 同埋條shower arm轉到
我都係要轉駁式 因為想要龍頭下出水
咁我唔知原來crometta 條shower arm轉唔到
唔該巴打解答
我覺得如果你個雨淋唔係裝正係沖涼位中間,一定要買個shower arm係可轉動既, 唔係無得玩兜頭直淋個感覺差小小

如果真係要我係crometta到搵一D支持佢既理由, 我諗既係平D, 第2就係240個SIZE係FIT我廁所D 因為CROMA唔買220就要買280, SIZE大好多同埋貴成千幾蚊港紙
咁我跟機
巴打廚房龍頭揀邊款?
Hansgrohe ‎72808000/31815000?
我買31815000 唔喜歡L型(個人喜好)

同埋72808000 唔知係唔係德國做, 要出潔具鋪睇睇
用緊legrand
兩隻試左好耐,覺得呢隻個聲會清爽d,同埋無咁實
31815000 啦, 最穩陣, 又靚
72808000 有先天問題

grohe水龍頭好彈水
https://lih.kg/2691554
呢個post 有講 L型好彈水,U型無事
有冇巴打3m濾水器係美馬買?
買完番黎係咪要轉水喉制頭?
最好起美馬買埋龍頭

咁就做到
制位-》轉頭-》濾水器-》龍頭

轉頭香港有
我果時買完成套拎去旺角搵水喉鋪配晒d 轉頭

一舊水左右搞掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞