“真”高質電器傢俱討論(17)

1001 回覆
7 Like 11 Dislike
有冇人用緊tendi電製面? 好唔好用?
諗住買部2合1洗衣乾衣機
有冇推介? Budget <$6000
深度最好唔過500mm
唔介意陳列品可以去siemens/bosch官網買
有正價4折

不過深度500記得應該得LG有
點解miele洗衣機部部都咁鬼肥
枱面得600深,凸出黎會唔會好核凸?
因為佢主打容量大
巴打知唔知佢個自動落洗衣液功能 一支可以用到幾耐?
8KG機
45次左右
梳化床有冇推介呀?Ching
有冇人係英馬/德馬買過Blanco
佢一個盤先£243.69
但係Shipping就£155.96等於個石盤60%價錢
點樣可以平d番到香港
好貴呀
已經好平, 你自己搵運輸運費至少貴多部以上
我之前退貨隻雨淋花灑去德國用SF都成三千幾
你石盤空運應該五六千起跳
一係你海運等幾個月
我琴日係德馬睇左Hansgrohe 3件先£300到
Shipping先£40
加埋先£340到抵買到仆街
但係佢一個盤收我£155.96好肉赤
你收左貨就明點解會咁貴 真係好大盒架
唔係點解香港會賣咁貴
amazon係因為大公司先做到國際物流可以平啲
計埋總數比香港買平到一截就去馬啦
德馬應該平過香港$7-800
Lump sum平過香港買咪去馬囉,做乜要拆開黎睇

自己搞轉運一有事搞退/換貨一定煩到嘔
有直送必用直送
Shipping差唔多貴過件貨有少少心理不平均姐
所以係大家有冇平d嘅方法
依加d野好貴
慳得1蚊得1蚊
唯一方法咪船運 但至少等兩三個月起跳
睇下你肯唔肯等
有直送必用直送,呢個錢無得慳
再講石盤輕得去邊
禁都嫌我建議你睇旋拍/馬雲買算
想問下hansgrohe 水龍頭香港邊到買會平啲?
係唔係focus系列最抵玩?
會唔會有啞色呢啲揀
Zanussi都有部,仲淺過LG
德馬買Hansgrohe, 其中一件係Chroma Select S
佢支花灑喉係呢隻,似係普通喉管出邊包多層軟膠,軟膠再電鍍

有冇人用過呢隻?會唔會用一條包膠有問題或者甩電鍍色?

買外國石盤有風險,易崩易爛,如果要換貨就勁煩,最重要係運費貴。。。強烈建議係香港買,有爛都有貨換,其餘就揀德馬直運,安全系數高,退換貨快。。。
你/朋友試過爛?
爬左好多文,有人試過個邊彎,個盤底崩,爬文得出既結論,可能爭兩三千,但係依個配件貴得黎又有一定風險,換貨時間好耐,你個廚房又缺佢不可,你比左幾千銀,又唔捨得退,萬一搞搞下無貨重大鑊。。

我就揀左比多啲錢,買個安心,避免自己同成家為左個盤唔開心兩三個月,又入唔到伙,大前提係個裝修個陣,預左個窿大細,搵唔到另一個替代品,同龍頭,潔具唔同。。。
我果邊都係用呢隻,感覺好膠好易會甩色
有無人分享下無水箱馬桶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞