有無人會玩POE 3.15

629 回覆
7 Like 34 Dislike
岩岩計一計...D support gem都nerf番1倍左右```
者係shield throw個dmg係無撚變過咁制,咁就有D柒,計計先
岩架啦
9成build都跌一半傷
佢拉番勻同無變過已經好好
召喚好似最少影響
粒minion damage nerf傷仲要扣25%血 開荒果下應該幾痛苦
前期用火靈?
後期有錢再玩返偵探
利申唔熟召喚
但佢本身都幾柒,而家只係繼續做柒頭
其他build nerf完50%都仲高dmg過去
岩岩計一計
FP totem
high end 4M->2M x6=12
平d ver大約1M x6=6M
都唔係話玩唔到
shield throw計極都係得2M左右玩閪
反而係所有水都要用到 藍水唔洗帶得多 反而要投資passive係 max mana 同leech/hit

但睇佢個勢似係想係2粒新orb到補番效果落去 總之前期就咩技都好撚痛苦
好想快啲玩d4
POE 已經nerf 到所有野無唒癮
怪 仲要加40%血
開始通常都係火靈升lv 之後夠LV 就會慢慢轉用想玩既MINION
但堆minion初期通常都唔係好頂得 依家插damage再-25%血 同時其他gem 又加mana消耗 nerf水nerf位移技 應該都唔會舒服得去邊
flameslinger
minions
CoC
tornado
raider
elementalist
dash, flamedash
點樣補番效果一係中ALIMENT 自動食,一係就加效果但係效果期間補唔到水, 即係你要估呢一堆怪你需要用水定係下一堆怪你需要用水,仲要佢而家大部分水都NERF到一半效果都冇你加番粒ORB都補唔番
act one者,去到84lv一樣wo
都係估 等佢之後有埋flask 條enchantment list 同埋passive 睇下有冇野可以玩到
偵探原本都好脆皮
而家咁玩踩毒地板好易死
trap mine totem

我玩totem
點諗都係得番TRAP 係安全D
Explosive Arrow trap
ed 應該仲有得玩 但係見buff 盾投 想試下 用埋盾新招應該好d
但frost blade本身rj我r爆頭諗左勁多build但個個都已經nerf左50%+
我都係諗住玩Frost blade
不過應該用衛士玩
拎裂痕盾+ 矛盾
不過相比其他近戰FB打王真係好R
見高攻既多數都係slayer/berserker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞