有無人會玩POE 3.15

629 回覆
7 Like 34 Dislike
依季啲生存真係有啲難搞
迫人reroll map mod回收currency
有curse照去,6個portal慢慢磨
抄左個soulwrest
係咪都ok
同埋新手可以試下地雷,除在地雷杖之外,咩裝都唔洗搞
唔建議玩soulwrest
minion太易死
玩skeleton啦 最簡單岩新手
新手玩毒雨定凜冬地雷好?
個人推介 地雷>毒雨
不過睇咩server 咩價錢
啲skill tree好似都大同小異 係後期加啲防禦機制有啲唔同
我睇啲spectre syndicate operator同soulwrest都差唔遠
summoner skill tree 9成都係咁上下
分別都係配gem 視乎你隻minion玩spell定attack
不過spectre同phantasm兩樣野黎
spectre一般黎講帶3-5隻 血量高 唔同既spectre有唔同技
phantasm血少 有時間限制 要不停召 數量最多20隻

你想玩soulwrest最重要買粒minion既medium cluster jewel洗blessed rebirth出黎
咁d phantasm就無咁易死
有同無差好遠
如果召喚呢?
玩邊種召喚好?
咩ser
玩緊俠客冰盾投, 用hrimburn加天賦最多得90%物轉冰
係咪做唔到100%
台服
watcher eye
hatred watcher eye
係wor 唔記得左
87 之擊 配純捷?
打到A8都應該唔使10E?(今季唔知
利申之前有玩過 唔錯(因為係上季玩左

只係近戰打擊for 召喚 真係有搵命博嘅感覺 幾矛盾下
毒雨有好多裝要自己整 不過都算新手friendly
連埋星團珠寶25E(3.14台服價錢)內可以畢業
職業揀俠客仲可以高速清圖

地雷永遠毒瘤build 多傳奇綁定裝 啲裝去到Week2, 3已經淪為街邊貨 只要操作得好 傷害有保證

不過地雷先天冇得高速刷圖 去到農圖階段應該要練多隻mapper 如果唔係會刷到瞓着
https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/2181275
跟緊呢個build玩 暫時玩到act3頭
好似好輕鬆
整裝個到我覺得有啲難明
可能未玩過對我黎講有啲深

定係玩召喚輕輕鬆鬆算
玩過block gladiator就返唔到轉頭, 覺得其他職都不堪一擊
唯一挑剔就係Block防唔到持續傷
個人認為MOM Indigon Agnostic Ascendant/Pathfinder 攻守兼備
秒到sirus之餘又可以浸黑水掛機
識唔識賺錢
台伏冇錢真係唔使玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞