有無人會玩POE 3.15

629 回覆
7 Like 34 Dislike
睇多幾個同昇華同技既build 拎個平衡
條鍊唔係特別勁 唔會令你由打唔到某d boss變打到
同埋冇左freeze 刷圖farm野果陣易死好多
特別係見到爆刺鳥 收唔切制死緊
可唔可以喺星團搞粉碎之類?
跟番akane版本啦,有freeze差好遠,akane只係覺得個league唔好玩+唔想繼續投資者,其實而家個dmg都仲係好高,咁當然有啲野要自己min max
好 唔該巴打 我參考akane 算
https://pastebin.com/uweDmzPv
呢個我個pob
大約用左90EX,唔計粒watcher eye(~5%dmg),就大約70EX
akane棄league前係ninja好似唔知27K定29K,跟住轉左D野就變25K,我而家咁樣ninja就show61K,不過當然ninja有D野都show唔到,純粹參考下,
一開始無乜投資個時我ninja show 21K pob 90K,個時我都幾氣餒覺得RR地J又好似無咩upgrade咁,跟住整下一件整下又一件而家pob差唔多290K+culling
你可以再上ninja睇多D其他人,有D放棄哂生存咁既版本我就唔係咁中意
https://pastebin.com/VE5Qk4yZ
呢個先岩,有D野轉左未update
太多野點而家暫時放棄左一點distilled perfection住先,100LV點番佢
入面無入到shock,通常打王大約有15~20%shock左右
我都係諗住十幾ex左右玩下 唔知國際服買唔買到裝
10幾EX入到門,打到王,但可能刷map有時無akane cloak個時會覺得RR地J咁
我都係刷圖多 打王前幾季無練而家連賽8都唔夠打
而家國際服有倉庫頁特價
唔課金都玩到 要執倉麻煩啫
同埋賣唔到嘢, 要去交易頻自己嗌
要買currency tab
勁緊係勁,成本又低
但無Freeze刷map真係有差距,同recovery rate都差唔少,effective life又少D
唔洗Freeze, 打MAP 根本冇影響
但呢個玩法 個DMG 係高幾倍

最多係低佐MANA 同回復量
但絕對係 AKANE 既MOM mine 加強版

利申: 一開始跟AKANE, 但發覺D DMG 冇佐以前個傷害量
轉佐呢個之後, 秒天秒地
重練沖章好辛苦
激進的信仰果d石係咪要用返一橏職業先掉落?定係我用秘術都打到聖堂?
想問下巴打 點解打boss 傷害好低咁 係咪要有順序㩒技先有傷害?
咪放定啲mine,acanist brand,bear trap,sigil of power,咁住一開波就arcane cloak
我將個引爆地雷貪方便放咗係滑鼠左鍵 跟住打王一路爆地雷一路開arcane cloak係咪無輸出嘅原因?
放左制打王會唔覺意打王前爆哂
Mouse左鍵 咁樣的確會低dmg 因為你狂引爆
但如果你係玩akane 個版本
低dmg 係好正常

鍵意你轉 雙相屬性條傳奇連+異常手 個玩法
會比 akane個玩法大dmg 幾倍

而且個引爆 我係9 咁濟
因為d dmg 好足夠

我本來都係玩akane個build (但發覺真係唔夠力)
但轉佐玩呢個玩法 打2人血量 金/瓦圖 feared
都係屌虐
你講 軍團珠寶?
紅綠白橙黃 果種?
要打4-5軍 跌落
但好多屬要roll

詳情上poedb 睇
唔洗同職
粒JEWEL上面講緊既聖宗只係果個5個軍團長個朵
聖宗冇記錯好似要打綠色
但一般都係4/5軍一齊打 你打唔夠快/唔想博 索性賣5軍 之類賺錢收粒岩ROLL既好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞