有無人會玩POE 3.15

629 回覆
7 Like 34 Dislike
完全新手想問下有無人帶入坑
個系統複雜到暈
唔會有
手把手教我諗除非係情侶咁既關係先會頂得順
唔係應該教到燥,基本上所有人都係靠自己睇資料,片,累積經驗慢慢學
橙汁今季貴咁多
我都係新入坑
仲要玩PS版
仲難
點解要咁辛苦自己
師兄, 想問下 用手制唔會好難玩咩?, 同埋d物價應該好痴線wo?
諗起用手制避招都怕
不過CONSOLE版TRADE野好爽 有MARKET系統 GGG幾時先肯加落PC版
難,無得指,淨係得方向,玩唔到圖騰果類
物價貴但個market方便
有無人可以教下呢啲斧頭點整?

我都想知,淨係知要搞完個底去獸獵鎖前詞,再去工藝上最多3工藝

但唔知詳細
如果由零 一手一腳整
最方便 係破裂咗T1物傷(之後呢條點洗都唔變)
之後roll到想要嘅3條T1前
工藝台上前綴不變
跟著重置石
後綴空曬
工藝台用2ex可以上多兩條工藝詞(個條多重工藝都會佔咗一條後綴)

佢攻速係後綴 所以應該係破裂一條
跟著改造石洗雙T1
再用富豪再賭多條T1
之後先工藝

至於佢呢把斧基底係特別少少
係劫渡/祭壇出
仲有最頂全部插槽紅色(廢) 係有個通貨洗出黎
最強可以洗到物理詞+8%

最後:整裝窮三代

有咩唔明交流下
ign:CCCbloodriver
https://youtu.be/jcP7rjRPNBY

千dps雙手斧 可以參考下
不過佢接近無限錢 啲粉絲又會俾料佢整
不過淨係整咗前綴
玩左差唔多半季都未打齊watch stone係咪太慢,時間唔多係咪轉玩standard係咪好D?
想問下Standard隨左無當季機制之外仲有無咩分別?Patch係咪一樣3.15?
唔清楚 不過你依家3.15個角色
轉咗季之後會跌落去standard
你依家照玩著先
到時完咗季係stardard繼續玩

Watchstone難打
問題係 你打黎打去同一堆圖
仲有啲石擺唔啱位
會唔出勢力王

可以平平地係市場買啲鉑金石先
方便推圖
大佬
可以試下帶你 係game度識咗個賓仔
Keep住都有帶佢玩
poe少有既熱心人士
老屎忽們多數單機極速解完差能升完100玩完要玩既野就收檔
我唔係老屎忽100lv 解曬成就
仲難過爆曬所有content
想整個新hideout
跟著要alva lv7
原來勁鳩難
整個新hideout都卡關
新手想問下打到黃裝點樣睇值唔值錢 個market完全睇唔透
最基本 要血>70(t1-t2) 同抗性 30-40
一至兩條先有用
如果講值錢嘅話 要加埋好用嘅稀有詞
例如t1混抗 勢力詞綴(curse on hit, gem skill level+1)

有啲lv83 up勢力基底好值錢
詳情睇:https://poe.ninja/challenge/base-types
裝 Awakened poe trade 㩒一下就有 AI 幫你估價
30石係C定EX?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞