有無人會玩POE 3.15

629 回覆
7 Like 34 Dislike
都已經唔係今季係禁
但今季再加多幾腳落去
ggg:既然有d技特別勁 我就nerf曬全世界啦
各有各玩得開心就好
人地要爽浸黑水溫泉
但你自求打贏賽咁解
追求唔同
最懷念係 5捷 迷霧果季
我覺得係史上最好玩

可以砌到隻人 硬食 隻GAME 99% 既怪物/技能
入 SIRUS 黑池 浸溫泉, / AFK
打圖 可以9打
個BUILD 可以過 憶DMG
下季 SST/SC 應該會俾 Chris nerf 到不似人形,想玩嘅今季好玩
原來呢家有act10
好耐以前只係得act3 跟住就分hard同hell
呢家打到act6 開始唔夠力 係唔係要刷裝?
過act都唔夠功多數你揀個個build nerf到廢哂
不了,手感差,繼續壯我akane大神教
我係玩minion army
會唔會係因為連唔到d gems?
minion搵kay gaming過act教學睇下同你而家個差距係邊

我一直跟住佢既教學玩
係d gems放唔齊 因為d裝冇咁多hole
呢家玩到act5
正常應該有4L,無咁多既話就zombie個度唔好link野住

得個頭係4L raise spectre - spell echo - predator - minion damage
杖-holy flame totem - summon phantasm - frostblink
杖-raise zombie - meat shield
其他亂放
章節唔夠力正常
哩季玩家被nerf到不似人型
我打第一章王都打左5分鐘
後面章節唔洗堆屍過已經偷笑
有冇地方可以一次過睇曬而家有嘅聯盟機制
對上一次玩係掘礦,而家啲野多到完全唔知啲野點玩,有咩用同邊啲野有價值
咁我應該去刷一刷裝先?定係繼續推?
唔洗 召喚好處就係唔洗勁裝都玩到
你有4L已經夠力 最多打耐d
打圖先開始刷裝

你玩近戰 自己施法就會體會到咩先叫無力
skeleton都無,講經咩
唔知係咪年紀大...對好多野都提唔起勁

我係一路都鐘意玩刷刷刷GAME

POE我 DL過幾次...但次次入去玩個零鐘就熄GAME

最大原因係唔識玩
無,我人手盡量寫比你啦
不過係街
Betrayal
偵探版,每個人係每個位每個rank獎勵唔同,最頂係大boss,打boss個時下面3星既話會由t3獎勵變t4,打完重置
可以自己搵cheet sheet睇
Legion
柱男,開完打,限時內打完既就會解凍,頭頂icon獎勵類型,打完執野,走得
Blight
守城
Metamorph
刷map個時已經順手執埋器官,打完張map自己call隻王出黎打
Delirium
限時,狗沖盡打,右下角係獎勵bar
Harvest
Craft裝野,自己了解下太多野解釋唔哂
Hesit
打劫,開contract拎普通獎勵,同拎npc次數同marker黎打blueprint,blueprint入面有獨有獎勵
有cheetsheet自己搵下
Ritual
大抽獎,打得愈快愈高分,打哂3/4個就開黎用分換獎品,高過5000建議reroll抽好野
Expedition
今個垃圾league唔使講啦,炸人墳場打佢老母
入門門檻太高,愈黎愈多野,又無教學,基本上完全靠自學同撞板,完全唔建議新手入坑,除非好多時間
唔該巴打,好詳細,我消化下先
仲有atlas每個地區會有強化唔同玩法既skill tree,想刷咩就去邊個區,同埋要洗埋watchstone刷,上craft of exile睇要咩mod計一計成本
跟死一個build玩就得?
不過我唔鐘意睇故仔 覺得有10act太長
以前得act3 跟住就刷裝
原則上係跟死就得 但裝備上要理解下人地為咩要用呢堆裝 點呢PASSIVE 有咩代替/更好選擇
故仔都唔洗點認真睇 睇畫面都大概知咩事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞