有冇人都鍾意用番梘沖涼?

581 回覆
101 Like 6 Dislike

係日本買左一pack3舊 唔知好唔好用
有冇巴絲用過 我諗香港都應該有得買

仲有買呢隻 唔知有冇人用過
有冇巴打幫我睇下d字點解
我本身有廯 唔知用唔用得
同埋係咪沖涼用

有效成份係三氯沙(Triclosan)
外用高效抗菌消毒劑,可以殺滅金黃色葡萄球菌、大腸桿菌等細菌及白色念珠菌等真菌,對病毒(如乙型肝炎病毒等)也有抑止作用。

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

係日本買左一pack3舊 唔知好唔好用
有冇巴絲用過 我諗香港都應該有得買

同埋係咪沖涼用

外用高效抗菌消毒劑,可以殺滅金黃色葡萄球菌、大腸桿菌等細菌及白色念珠菌等真菌,對病毒(如乙型肝炎病毒等)也有抑止作用。

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

有冇人用過藍色有隻牛嗰隻
我見平平地,想試下

同埋係咪沖涼用

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

有濕疹就最好唔好用呢隻,有可能會對三氯沙過敏,情況會惡化

呢隻好用 美國牌子黎 用過返唔到轉頭
全天然 皮膚敏感都用得

同埋係咪沖涼用

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

但我係廯 唔係濕疹jj 應該點?

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

有冇人用過藍色有隻牛嗰隻
我見平平地,想試下

用緊藍色牛黎洗面 用完唔乾
又平又㯲用
log on都有pack裝賣
皮膚病,用緊平凡媽媽,好掂!
去泰國買左十幾pack 返香港慢慢用
買左啲水果味手工梘同埋興太太
開始用皂沖涼覺得好正
有無咩洗面皂可以清黑頭去粒粒 推薦
之前去泰國買左幾舊手工天然梘真係幾正,每樣味有唔同功能。

Google左原來香港有分店http://www.arbimshk.com/

「大家快d幫樓主執番梘」
想問背部有痘痘用邊隻番梘比較好?

同埋係咪沖涼用

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

焦點梘 搞掂汗廯

同埋係咪沖涼用

用得,三氯沙可以抗真菌

唔該巴打

焦點梘 搞掂汗廯

咩係焦點梘?
乾性皮膚係iherb買邊好?

同問

再晌誠品買咗個起泡袋裝住嚟用

巴打你呢隻起泡袋係邊間誠品買 係唔係尖沙咀生活果間?
我而家用緊果隻起泡袋 用完沖水個底都係會積小小泡同水 用左幾日件皂個底已經有小小軟化
你呢隻係唔係唔會積 想買你呢隻試下

巴打你用緊邊隻起泡袋
點樣可以積到水

巴打你呢隻起泡袋係邊間誠品買 係唔係尖沙咀生活果間?
我而家用緊果隻起泡袋 用完沖水個底都係會積小小泡同水 用左幾日件皂個底已經有小小軟化
你呢隻係唔係唔會積 想買你呢隻試下

巴打你用緊邊隻起泡袋
點樣可以積到水

個底長期積住一層小小既泡沖唔走

其實影響唔大 可以繼續用
起完泡沖返兩三轉水就已經乾淨返

由lux 轉左用呢隻
好似潤d 無lux咁乾用完
20蚊4舊
平得黎唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞