有冇人都鍾意用番梘沖涼?

581 回覆
101 Like 6 Dislike
Iherb運費都幾貴下
各位巴絲係咪都係一次買夠$313.45免運
Iherb運費都幾貴下

30幾蚊差唔多啦
自從係日本買左舊手工皀返黎就停唔到
去邊度旅行都會買返黎用,依家用緊朋友送既泰國手工皀
用完沖一沖個起泡網就得,乾淨又易乾

想問用洗頭皀既巴絲點用?
洗完又乾又戟,仲有皀垢
用白醋浸都係頂唔順 用返洗頭水

仲有香港有冇平靚正手工皀
我見好多都好貴 洗頭皀買左100蚊舊
Iherb運費都幾貴下

30幾蚊差唔多啦

我揀左$17x既野已經$47運費啦喎
3x咁平

買呢5隻有冇伏?

買呢5隻有冇伏?

睇左呢個po對番梘有興趣
買左舊阿原 話好保濕 有無巴打用過
唔知好無用 好緊張

阿原好快溶 可能我唔識野,無畀佢乾透
用緊lux 11蚊6舊好似
我記得好似惠康有隻係vaseline出既防敏感梘
而家搵唔番
唔知係咪記錯
有無d梘有甘油成份? 用完唔會咁「絕」

用完梘個身好乾
定係其實大家鍾意乾身

用平梘一定乾到仆街 我用開L'Occitane 呢D普通牌子貨幾好用,周街有得賣
lush 洗頭皂幾好用
依加習慣旅行都要拎皂去

如果覺得個皂溶溶爛爛 係個皂盒/擺放位置問題
通風好既皂可以用耐好多 用緊muji個隻盒都唔錯 但入面個墊用耐會黃 打算買台灣huan.w 個隻試
松焦油梘唔可以日日用因為太乾?
而家每日都用緊
自從係日本買左舊手工皀返黎就停唔到
去邊度旅行都會買返黎用,依家用緊朋友送既泰國手工皀
用完沖一沖個起泡網就得,乾淨又易乾

想問用洗頭皀既巴絲點用?
洗完又乾又戟,仲有皀垢
用白醋浸都係頂唔順 用返洗頭水

仲有香港有冇平靚正手工皀
我見好多都好貴 洗頭皀買左100蚊舊

洗頭梘揀岩就唔乾 用開lush
完全唔覺乾喎
如果你怕乾 就揀有蜜糖金箋花嘅梘
小學生過濕疹開始用鹼沖涼, 到而家都冇返發
用過咁多隻最好用係l'occitane, 沖完唔乾唔痕, 又襟用
其次係細個阿媽買o既amway蜜糖鹼, 不過好快沖哂一磚

用緊burt's bees bb鹼同之前去泰國旅行買左好多舊唔同款o既madame heng, 用完都係會痕
而家試上淘寶買手工皂, 睇下會唔會洗爛皮

你話Loccitane 好用 係咪呢款?
上年聖誕抽獎抽左一排三舊返黎
剩係攞黎洗手 無諗過沖涼好用
用埋手頭上舊番梘試下呢舊先
其實係直接捽落個身定用手捽開搽落身?
睇左呢個po對番梘有興趣
買左舊阿原 話好保濕 有無巴打用過
唔知好無用 好緊張

阿原好快溶 可能我唔識野,無畀佢乾透

唔好用阿原 之前新聞先話原來佢無工廠登記證 之前去旅行仲買左2舊
今年年頭開始用梘
洗頭用lush隻玉桂洗頭梘,不過有啲貴
沖涼用iherb買既梘,平靚正
無再用沖涼液好耐

我都係lush玉桂fans
夏天用 洗完好清爽 真係甩少咗頭髮
但係喺香港lush買真係貴到
搵人喺日本/英國買啦
日本70蚊舊左右 英國50左右

英國咁平既 香港賣成110
但用左佢少甩頭髮 但會有少少乾
長頭髮一定要用護髮素
http://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=GDP-00710qty3_GDP-00700qty5&rcode=DES7097

my 313 list

我都買左松焦油洗頭水同護髮素
小學生過濕疹開始用鹼沖涼, 到而家都冇返發
用過咁多隻最好用係l'occitane, 沖完唔乾唔痕, 又襟用
其次係細個阿媽買o既amway蜜糖鹼, 不過好快沖哂一磚

用緊burt's bees bb鹼同之前去泰國旅行買左好多舊唔同款o既madame heng, 用完都係會痕
而家試上淘寶買手工皂, 睇下會唔會洗爛皮

[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2016/12/29/230108_6baf0cc53094ca40cb0dcd018970bd35.jpg[/mg]
你話Loccitane 好用 係咪呢款?
上年聖誕抽獎抽左一排三舊返黎
剩係攞黎洗手 無諗過沖涼好用
用埋手頭上舊番梘試下呢舊先

我係用哩舊, 奶味
無用過番梘沖涼 追完post好似幾吸引心郁郁想試
有濕疹 但係唔用得有金銀花嘅產品
有冇好推介
http://hk.iherb.com/tr/cb?pcodes=GDP-00710qty3_GDP-00700qty5&rcode=DES7097

my 313 list

我都買左松焦油洗頭水同護髮素

邊隻係護髮素?

oa

自己整 2046 都用唔曬

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞