有冇人都鍾意用番梘沖涼?

581 回覆
101 Like 6 Dislike
係iherb買非洲黑皂

識野喎巴打
小學生過濕疹開始用鹼沖涼, 到而家都冇返發
用過咁多隻最好用係l'occitane, 沖完唔乾唔痕, 又襟用
其次係細個阿媽買o既amway蜜糖鹼, 不過好快沖哂一磚

用緊burt's bees bb鹼同之前去泰國旅行買左好多舊唔同款o既madame heng, 用完都係會痕
而家試上淘寶買手工皂, 睇下會唔會洗爛皮

你話Loccitane 好用 係咪呢款?
上年聖誕抽獎抽左一排三舊返黎
剩係攞黎洗手 無諗過沖涼好用
用埋手頭上舊番梘試下呢舊先

呢舊正喎
Loccitane有乳木果油,係會無咁乾
不過幾貴
iherb仲有冇咩值得試

我啲洗頭水 護髮素 潤唇膏 護髮油都係iherb買
啲野其實幾平 如果同香港賣個啲黎比
最緊要睇comment 啱用嘅咪試下
今年年頭開始用梘
洗頭用lush隻玉桂洗頭梘,不過有啲貴
沖涼用iherb買既梘,平靚正
無再用沖涼液好耐

我都係lush玉桂fans
夏天用 洗完好清爽 真係甩少咗頭髮
但係喺香港lush買真係貴到
搵人喺日本/英國買啦
日本70蚊舊左右 英國50左右

英國咁平既 香港賣成110
但用左佢少甩頭髮 但會有少少乾
長頭髮一定要用護髮素

香港係貴一倍 所以唔會喺香港買
Lush係英國牌子
我覺得平凡老母打手多 問過店員G6PD有咩唔用得 佢話薄荷 因為樟腦係由薄荷製作

我自己就用開馬賽皂同埋阿勒頗古皂
網袋是必需的
留名
Iherb個非洲皂好撚正
不過太多磨沙有啲刮面
沖身好香同唔太乾
不過太多磨沙有啲刮面
沖身好香同唔太乾

可以試下上網講個個綠色梘
勁香 用過返唔到轉頭
不過太多磨沙有啲刮面
沖身好香同唔太乾

可以試下上面講個個綠色梘
勁香 用過返唔到轉頭
用滴露牌幾年

依家啲滴露番皂仲有冇三氯卡班?

美國食品和藥物監督管理局(簡稱「FDA」)近日發佈禁售令,將全面禁售含有19種殺菌成分的抗菌皂,這其中就包括三氯生、三氯卡班等。FDA警告稱,這些抗菌皂與普通香皂相比並沒有特別的殺菌效果,並且還存在對人體造成健康危害的可能性。
用滴露牌幾年

依家啲滴露番皂仲有冇三氯卡班?

美國食品和藥物監督管理局(簡稱「FDA」)近日發佈禁售令,將全面禁售含有19種殺菌成分的抗菌皂,這其中就包括三氯生、三氯卡班等。FDA警告稱,這些抗菌皂與普通香皂相比並沒有特別的殺菌效果,並且還存在對人體造成健康危害的可能性。

三氯卡班呢個係滴露番梘嘅賣點
HUAN. W 皂床 好好用。台灣出品。佢個design令到個皂個底唔會濕,件皂可以用耐d. 用手工梘必需.
用緊手工皂
上年去澳洲見到幾正,買左勁多...
用到今年再去時都仲有好多舊,唔使再買
但而家驚緊唔擺得耐
我覺得平凡老母打手多 問過店員G6PD有咩唔用得 佢話薄荷 因為樟腦係由薄荷製作

網袋是必需的

網袋邊到買到

網袋是必需的

網袋邊到買到

彩豐行、無印都有
淘寶都有得買
睇你趕唔趕

網袋是必需的

網袋邊到買到

彩豐行、無印都有
淘寶都有得買
睇你趕唔趕

Muji好似係網 唔係袋 之前睇過
用開johnsons baby
好實淨好足料
用番挸真係乾淨d
用沐浴露好似洗極都洗唔走d泡咁

網袋邊到買到

彩豐行、無印都有
淘寶都有得買
睇你趕唔趕

咁去彩豐行買
我想問下你地買番梘每次會買幾多g到?

同埋可以用幾耐?

網袋是必需的

網袋邊到買到

彩豐行、無印都有
淘寶都有得買
睇你趕唔趕

aeon $12店都有網袋
如果就咁拎嚟捽 沖完涼放係梘盒比佢吹風好冇

用完之後 一直要吹風 吹返乾先keep得耐。太濕會溶 買梘盒可以留意返 買個下面接觸點小 盡量可以排走下面 d 水。 如果會積水 件梘都快d溶=快d用完
如果就咁拎嚟捽 沖完涼放係梘盒比佢吹風好冇

用完之後 一直要吹風 吹返乾先keep得耐。太濕會溶 買梘盒可以留意返 買個下面接觸點小 盡量可以排走下面 d 水。 如果會積水 件梘都快d溶=快d用完

用起泡網裝起舊梘,掛起舊梘就好乾爽
我都好想試下用番梘

試,唔撚好等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞