有冇人都鍾意用番梘沖涼?

581 回覆
101 Like 6 Dislike
其實正確既用法應該係點
成舊咁搽係身,係搽d落隻手到再用手搽番落身

買完番梘送迷你番梘袋

邊度買
我用手工皂都有成年
而家都係用緊金盞花舒敏皂
呢款大部分igshop都有賣
主要俾敏感性皮膚既人用,洗面同身都可以

另外手工皂價錢平至貴都有
以上面個款為例,$30-$70都見過
雖然全部都係人手造,但我建議大家格價先

而家用緊既牌子:fb-釆田木見
呢間洗面,洗身,護膚品,化妝品都有
遲d轉既牌子:jojobeauty
呢間好似有門市,手工種類好多

Ig仲有間叫goodskindiy ,呢間我一直都有留意但未有興趣住
呢個店主標明有國際香薰治療師資格,加上佢既產品好似好pro 又B5精華又藍洋甘菊,唔係好熟既諗下先好決定

希望幫到各位
睇完個post 轉咗用l'occitane 皂沖涼,真係無以前皮膚乾裂
想問問沖涼皂可唔可以洗埋臉
睇完個post 轉咗用l'occitane 皂沖涼,真係無以前皮膚乾裂
想問問沖涼皂可唔可以洗埋臉

好好用
但好貴

Btw, 洗臉應該另外買
有專for洗面嘅皂
濕疹好嚴重有冇咩皂推介

report返先
呢舊梘我淨係拎黎洗面
好乾淨
洗完唔會太乾
最重要佢冇味
百5g有排用
留明

有無巴打用過呢隻洗面?
用左大半年,lush洗髮餅+外國買嘅番梘洗身用
好正
平時好憎沐浴露洗極都滑潺潺嘅感覺
用完番梘之後更加接受唔到沐浴露嗰陣假香味

暫時未知用完之後買咩洗身梘
用開呀源隻艾草
汗會冇咁臭

但好快用哂
成舊放上身卒用得好快
好正

Lush沖涼梘我推介parsley porridge
個味唔會好勁 去粒粒好有效
用開呀源隻艾草
汗會冇咁臭

但好快用哂
成舊放上身卒用得好快

用過一次呀原
溶勁快
之後用啲梘可以嘅話都切細嚟用
好正

Lush沖涼梘我推介parsley porridge
個味唔會好勁 去粒粒好有效

下次行過留意下
其實番梘就咁放係到會唔會污穢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞