有冇人都鍾意用番梘沖涼?

581 回覆
101 Like 6 Dislike
反而想知 你地用咩洗頭水 ? 一到冬天 個頭皮係咁甩皮 好似落雪咁 一著黑色衫 就好多白點

施巴
之前用過平凡媽媽嘅金盞花手工皂,沖完真係無咁乾
Lush 用過蜜糖皂自己覺得一般,不過佢啲皂真係幾香
薰衣草洗頭皂都有用過,但唔知係咪唔啱用,用咗排啲頭髮甩得多咗
而家都係用返洗頭水
要come用就3舊輪住用,用完攞起泡袋入住掛起佢浪乾
日日用同一舊番梘,舊野乾唔切就消耗得好快嫁啦
用完松焦油梘之後返唔到轉頭

有沒有圖?
皮膚病 用硫磺梘 非洲黑梘 焦油梘

有圖嗎?
用緊平凡老母既手工番挸

好貴
Me
而家用緊日本買既馬油梘
硬係覺得沖涼液會洗得無咁乾淨
用濕鳩蜂花檀香皂
想轉用皂 但好驚屋企人拎黎用,一陣摔完佢屎眼又摔我屎眼
之前用過平凡媽媽嘅金盞花手工皂,沖完真係無咁乾
Lush 用過蜜糖皂自己覺得一般,不過佢啲皂真係幾香
薰衣草洗頭皂都有用過,但唔知係咪唔啱用,用咗排啲頭髮甩得多咗
而家都係用返洗頭水

蜜糖皂我覺得好乾
皮膚病 用硫磺梘 非洲黑梘 焦油梘

有圖嗎?

非洲黑皂
用緊呢隻

再晌誠品買咗個起泡袋裝住嚟用

即係全程揸住個袋搽身?

定係chok到有泡然後沐浴露咁

個袋係用嚟起泡用~
但我問職員, 佢話有人袋住就咁搽身..同埋如果日日用, 啲泡都會清潔埋個袋, 唔會話污糟咗嘅~~(因為啲皂本身有殺菌功能好似係, 當然你十日先沖一次涼嘅話另計)

我自己真係會攞住嚟捽到起泡就咁搽身, 而個袋可以當絲瓜網咁用我覺得好正, 用咗兩個月倒, 無污糟無異味 (用完我都會沖走晒啲泡嘅)
非洲皂邊度買

濕住會自己消耗

濕住會自己消耗

會融,一pat嘢咁
軟到用唔到
滴露都有
有冇乾旱頭髮都岩用既洗頭皂推介?
非洲皂邊度買

iherb

vitacost

非洲黑皂我用黎洗面
好用唔乾 又平

Iherb有咩沖涼皂推介?
有人話會洗甩啲油脂 係咪真?
會唔會好乾
本身有皮膚病

我本身都有 用番梘反而冇咁乾
同埋最好唔好用太熱嘅水沖涼

寂寞絲打 個名姣到咁

改乜名關你9事咩
用開台灣手工皂 好正,唔會乾
以前用沐浴露個身痕到癲, R到損哂
其實點用
拎住舊野捽身?
舊野唔會好污租?
捽完屎眼 又捽身

同問

搽落毛巾or海綿到 再捽身

沐溶露用完好似好滑,但係其實好乾
格甩底D味好難洗乾淨, 試過N隻沐浴露洗到甩皮自己哄埋去都係聞到.
但用手工皂洗, 係咁意捽兩下都洗走到D味, 當然出汗都會有味, 但去味人工皂勁好多. 試過D好平一樣work, 但一定要手工皂. 勁貴但非手工皂都係無用.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞