有冇人都鍾意用番梘沖涼?

581 回覆
101 Like 6 Dislike
想問下
我未用過番梘
想知大家係點用架
係直接查係身上
定係會唔知點解滅一舊用
定係點樣令到佢起泡又唔會污糟??
未用過唔好笑我
求教

求解

我就就咁拎舊梘濕少少水成舊揸上身
有fd就係隻手到轉5,6個圈再好似用梘液咁揸
去泳池游水沖涼無見過人用?
唔好諗住會好似梘液咁好多泡。我拎黎洗頭都無乜泡。要泡用反梘液啦,梘本身無泡嫁

其實睇你用咩梘 有D好多泡 我用個'網球'嚟發多D泡再用舊野查身 好舒服
有無人用過Madame Heng?想買番梘試下,下個月會過泰國,上網睇話又平又正
用左年幾焦油梘
淋浴露用完太滑
南法周街賣果d做手信既番梘,點睇

係咪呢啲?幾好,又香又唔乾,但係好快用完一舊
我覺得買€5以上一舊嗰啲再襟用啲滑啲
另外用過body shop隻British rose,超級香
有冇巴絲有平嘅堅馬賽香梘推介?
最好香港買到

早排去瑞典旅行都買左兩舊呢個牌子 不過未開
前兩日去咗無印買咗兩Pack梘
$18 一pack
唔知好唔好用
見到頭幾頁有人話開谷講
笑死,講下用番梘都要開谷,乜都要開谷
有冇人推薦檸檬味
記得以前細個有隻叫axe既檸檬梘 好香
但宜家買唔返
oa

自己整 2046 都用唔曬

自己整一定乾淨好多 又衛生
前幾日係iherb買左隻香茅茶樹梘試下,用完覺得好正,好乾爽 真係返唔到轉頭,考慮緊洗頭都用番梘
前幾日係iherb買左隻香茅茶樹梘試下,用完覺得好正,好乾爽 真係返唔到轉頭,考慮緊洗頭都用番梘

我頭油超多,但用番梘洗頭又會乾到要R痕同打㦸,有沒有好介紹?
平時用開L牌普通沖涼梘,洗頭用無矽洗頭水
我發覺得香港買既梘液特別滑sansan, 日本個d沖完過水即乾淨
我細過皮膚敏感
之後就咁用清水沖身就算 咩都唔用

咁就10幾年
用緊Loccitant 嘅 liquid soap
有無人用過Madame Heng?想買番梘試下,下個月會過泰國,上網睇話又平又正

用緊madame heng 隻 merry bell, 覺得用完d皮膚無咁乾
用緊phiten,真係幾好

留名
我係IG見到有個中藥洗頭皂 35蚊 30號寄黎試下

依家用緊泰國買個啲皂 唔乾
睇左呢個po對番梘有興趣
買左舊阿原 話好保濕 有無巴打用過
唔知好無用 好緊張
留名
用緊美國象牙梘,平到爛 不過唔可以洗頭,唔知係咪去油太勁好多頭皮
求問有咩梘啱洗頭

我都用緊
簡簡單單最好
用藥房買既檀香皂
十幾蚊有4舊
洗完有淡淡檀香味都幾正
有起泡袋但無用,
我自己覺得平時沖涼一個球果啲已夠用
用舊梘係上面磨到夠泡就卒

邊間藥房賣咁平
呢隻香味唔錯,又唔算太乾
用藥房買既檀香皂
十幾蚊有4舊
洗完有淡淡檀香味都幾正
有起泡袋但無用,
我自己覺得平時沖涼一個球果啲已夠用
用舊梘係上面磨到夠泡就卒

邊間藥房賣咁平
呢隻香味唔錯,又唔算太乾

係咪冒牌
真嗰隻叫蜂檀香皂
我老母之前去澳洲旅行
買左幾十舊返黎
真係用到2046

有冇興趣賣舊來用下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞