[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (71) 富士冇用家 1001冇人開post

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
其實我想要xpro3 就係唔撚想見到個mon
我成日忍唔住check

第二當然係為左1.4
35 1.4有冇得諗
福仔支35 1.2好似無自動對焦
而家真係好唔抵
手動鏡嚟
用緊X-T30
諗住用消費卷買16.4同70-300
不過用tap n go好似逼住去三陽買
暫時好似見佢一個話收 但最多收2000消費卷
咁咪手動對囉
有冇人用緊x100v又有用hood?
除咗JJC重有咩揀?
如果一年內會出pro4,我寧願用住100v先 部機都係攞嚟出街影下咁,同女食飯同埋玩嗰陣影下

街拍應該真係1.4好d,但係23.4好似少貴
咁夠曬用,日常機
真係要玩換鏡可以xp2先加儲下鏡 一邊等xp4
平買平賣

我有x100v 唔急
可以等x100vi 又或者xpro5都冇所謂
反正我都係代替iphone用
其實初心mon無問題
但係做返canon隻flip mon得唔得
想初唔初心可以自己揀
第一次聽街拍1.4好啲咁奇特

明明其他人街拍都想要支鏡細支啲對焦快啲,然後收光圈影
睇下用邊支F1.4
23同16有對焦尺,可以手動盲拍
快過自動對焦
f1.4景深咁淺都可以用對焦尺手動盲拍,巴打距離感好好
得1.4先有尺,無人話開盡1.4嚟盲拍
明白明白
咁如果你求有對焦尺可以手動盲拍,手動鏡都得架喎
Yes ,所以手動鏡掃街好好用
用XT4拍左一次片,插支16-80用完真係想轉會…

P.S. 影開相 恨鐵不成鋼
對焦問題解決到未
唔會解決到 XT2到XT4聽佢話更新改善對焦 改咗咁多年都係咁樣
對焦有咩問題?
拍片 AFC 焦點隨機抽搐
人臉對焦唔穩定 好易對去啲明明無人臉既死物到

用咩鏡都一樣
出左Xpro3咁耐都未去過旅行
你地已經期待緊xpro4
+1
[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (73) xpro3用家表示:買左咁耐都未去過旅行,你地已經期待xpro4
https://lih.kg/2651173
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞