[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (71) 富士冇用家 1001冇人開post

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
又唔洗幫襯藍絲代理 又有5年保
多謝各位琴日試佢口風,都係鍾意xt 30 個款多啲,啲功能佢都唔係特別鍾意,最後決定xt30
麻煩哂大家
高性格比
又唔洗幫襯藍絲代理 又有5年保
高性
好似好方便咁,係唔知質素去到邊(雖然天涯鏡實差啲)
支主要玩星芒,我收到f/2.8已經有,f/4打後會更靚;我無石膏手機鏡無防震又無Tripod試唔到更細光圈
依個焦段重少少都抵啦, 個焦距同景深可以當FF 25-105 f4嚟用喎
完美補位
啱呀,我實際測試過十個唔同女仔

問佢地X100V 同XT30 會揀邊部

全數都揀曬XT30個樣

打破咗我嘅想法
你講既問題,好多時係街見到文青(扮)女揸住部菲林機都係單反型,但男既先多用RF機
本來想反駁你
因為我喺街第一次見人用X100V係女黎

點知諗真d
又真係大部分見過嘅女都係用單反款
旁軸款真係男用家多好多
因為男用家已經玩過曬單反款 宜家只係想要輕便
雖然言之尚早
但感覺枝野好膠,好似好唔襯fuji靚仔機身
竟然係咁
雖然xt30真心靚仔
龍仔你一摸上手就知要包膠
請問56mm個枝放咗未?
佢外殼類膚質好易花
可以搵下LIFE+GUARD,或普通鐵人膠紙都係得
工具嚟 唔影響影出嚟質素咪得
第一次聽依啲嘢都要保護
呢啲用兩用就溶
咁有人機身一買都貼曬貼紙,仲花過既部電話
因為佢地預左自己會賣返出去姐
其實,XT30/XT3/XT4/XE4/XPRO3無論SENSOR定係Processor都係一樣
色彩處理上XT3/XT30同XE4/XPRO3/XT4係會有少少分別,XT3/XT30比XE4/XPRO3/XT4少少偏黃,我自己有XT3同XPRO3 ,未覺得係色彩過淡,只係有時紅色區域會有少少分別
至於暗位我自己覺得兩部機無分別,唔太覺得有Green Noise問題,唔知會唔會係XT30低階少少問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞