[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (71) 富士冇用家 1001冇人開post

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
對得起個價錢有突。
影境有時嫌太wide, 要換枝窄少少
淨機6500
其實佢先係等於10-24+35.4嘅重量
我諗我都受到嘅

但掉返轉就無咗55-80呢段用又有啲糾結…
所以想搵大家指點一下
而家呢支super zoom 試一試水溫,遲d 陸續有黎
你影咩多?1680 得f4 真係麻麻
佢支17-70 2.8出x mount應該只係時間問題
你係咪藍爆winnie?
邊個里 我係最近諗住換機,本身得xt2 同幾支定焦,睇緊xt4, 但係sony 都好似好吸引
等緊佢支11-20出x mount
連埋鏡最平$8480
用咩機?
xt4/xh1就入1655
其他機就先升級去xt4再入1655

用得1680不如用1855再crop少少算
平兩千又賺返wide 2.8,畫質又冇咩點輸
有冇ching放35.4
我通常影下食物同去旅行時候用
用部垃圾XE3咋
等唔等下年XH2好
如果將來有拍片需求,又會建議點執啲器材配搭?

係咪都建議換XT4算
咁怕你依兩支是旦入支都成套機放喎
XE3玩定焦啱手形好多,一定要揀咪1655,質素係返度又F2.8
咁怕你依兩支是旦入支都成套機放喎

唔係好明呢句講咩
1655同1680插落XE3會好頭重腳輕,除非你有買嗰啲外加手柄,否則我怕你會覺得自己貼錢買難受,直接轉會唔玩富士

成個富士apsc插1655叫舒服嘅只有xh1,連xt4都係揸唔掂水嘅
oic

多謝曬巴打嘅建議先

其實我覺得xe3直頭係搭1024都已經頭重腳輕

16-55有無任何更新嘅消息
Thx 不過想要35 f1.4
.4就係F1.4嘅簡稱,又點樣F2呀ching
XE3我都有過,揸變焦要舒服就係裝個手柄仔

鏡頭更新嘅嘢唔清楚喎,但睇前面啲鏡嘅更新似補返啲防水光圈環咁,摩打同鏡片組都冇更新,唔好抱有期望
仲有冇ching放35mm1.4
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞