[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (71) 富士冇用家 1001冇人開post

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
感謝用心回覆
好有用
有冇ching試過影完相之後話讀取失敗… 返到屋企睇竟然冇save到

Format左之後又好似正常返

用緊Gfx50r
如果新手買相機又諗住買好小小洗唔洗買到xt4定xt30已經夠

同支鏡諗住35mm 1.4平時影人多
但如果想比埋女朋友影product 洗唔洗買多支kit
感謝
如果一定要富士,XS10已經好唔錯
用開 XPro3 想買部富士機仔引下女朋友支持下佢 foodie 事業
X100 系列定換鏡頭好?想用番同一塊 CMOS 但係又價錢先決
google
女朋友用就x100v或者xs10
其實個問題都係去番 X100v 支鏡值唔值另外用部機長期插住佢
x100v 係勝在個size compact 加靚仔
推一推
基本上x100v 就係一部唔換鏡既xpro3
如果一定要同sensor/classic neg 一定要ovf 又唔想比xpro3既價錢x100v 係唯一既選擇
如果唔買 1.4鏡 x100v 係最適合
唔要ovf 大把選擇
不過女朋友可能怕太大部用兩次就唔想帶出街
所以女朋友 x100v 光圈快門iso AAA

完美
部xt3全新用咗幾次
之後冇啦啦開唔到機
但叉電又有著燈喎
sony轉過嚟,俾啲咁嘅嘢我,有啲後悔
仲要買咗水貨
用第二張sd卡再開
係完全唔著機,應該唔關sd卡事
不過都試咗,部機都係零反應
係咪舊電? 試下插個PD 尿袋睇下著唔著到?
聽人講話一係舊電 一係插電d腳壞
攞舊電出黎之後插pd試下
最後買左xe4, 想影人像買35f2定50f2好,始終新手淨係睇片唔知影落去體驗係點
嘩 咁搞法
我都係唔轉了
無話邊支好
一係你插支standard zoom落去用一排
睇下自己覺得邊個焦段啱自己多d
想問下邊個牌子相機唔會壞
全部都係機率同運氣

講易壞
最大災情一定係罪大
你睇下d快門炒到
好彩我果部無事
但最後都賣左
canon...唉
叫好少少
nikon真係最襟用
所以n記用家到而家z系出左幾年
都仲有好多人用緊單反唔肯換

老實講富士已經唔算易壞
我自己玩左5部機身、6支鏡
都真係無任何故障
35f2會易用啲,50影室內既話難度高啲
咁係你超級唔好彩
我有3部富士機,3部到而家都無壞
最舊果部係X-E1,出果陣即買,用到而家都好正常
係咪xc 35f2會抵用啲
xf 35.4 35.2都唔係貴得去邊遮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞