[請勿買行貨] Fujifilm 討論區 (71) 富士冇用家 1001冇人開post

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
大家都係同一間工廠出貨.....
有無人放xc50-230?
宜家咩價錢?買枝新嘅唔好咩
係咪setting 錯左
部XT20 影完係LCD moon 睇同電腦睇差咁遠
係LCD moon 到睇係淡黃日本風
係電腦到睇係黃到有腎病咁
個芒開咗防藍光?
二手大約一千左右,慳得一蚊得一蚊
咁貴
想問下各位師兄,影人像用35mm好定50mm好,手上有支原廠35 2,未影過人像,諗住黎緊約朋友試下影
咁不如試下枝35影唔影到你心目中效果先啦
身痕想放pro3換Nikon
唔同玩法,雙修無衝突
16-200影唔到人咩⋯⋯
xpro3普通黑同DR黑 行貨係邊度有現貨?
我新手唔太識,我上youtube睇多數係研究定焦
DC肥花
係養得太多
回Nikon 養少份
但機型唔同喎
反而想放XT-4入部Z fc
好彩我F 同 N雙修
https://youtu.be/w5p8qv-2WjE
睇落好似同Viltrox有d唔同咁
好似高光位唔會好似V咁爆哂紫邊

想請問機身直出的話有冇可能影到呢種效果?
明亮得來又唔會過分曝光、死白
打漏咗原處,作者亦有表示係執過相的

純粹想了解一下直出的話做唔做到類似效果

https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=248&t=4341871
一日冇兩支ab test review
一日都當佢係連coating都一樣嘅純貼牌

講真我就算用原廠56.2上埋hood, 大逆光影都會出到幾張明顯爆紫邊
冇系統性去測試, 各自影緊唔同嘢嘅話, 好難就咁用少少sample去判斷tokina / viltrox 響昡光紫邊嘅表現有冇分別
都係觀望下,起碼有片睇下
viltrox果支睇d評測色邊係好勁
如果佢質素係靚d貴d又唔係問題
Highlight -2, shadow: +2
再測光+2/3ev 或者 +1ev試下
Fans,今晚返去試試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞