仲有無人玩他媽哥池?

1001 回覆
266 Like 5 Dislike
完全無接觸過他媽,最近夾咗部上面講的,請問有無教學呢,唔該
想問sanrio meets 同埋 NiziU smart 有咩唔同?諗緊買邊隻
你想要咩教學
基本就係餵食 摌屎 然後等三歲就可以結婚
有小遊戲可以玩(賺錢)
有shop可以買玩具玩/買衫扮靚
放唔同既玩具起後院可以吸引唔同樣既寵物過黎
然後你可以收養等等

開場景既問題可以去呢度望望:
https://tamatown.com/guides/meets/

如果你只有一部機,
咁你既結婚對象只可以起唔同場景裡面搵
或者上app搵人結婚
meets玩結婚遺傳
smart玩育成

NiziU係特別版,多一張佢地女團人物既育成卡

meets可以有n種唔同既隨機配種玩法
完全隨機按爸爸媽媽特徵黎配外觀

smart係按你miss/同成長過程食咩玩咩黎決定你最後會養成邊一隻
係固定外觀既
以niziu為例,張卡有九隻人物
再加本機固定有既十隻,
所以你只能養得出呢十九隻既他媽可池出黎

本機內本來就有既人物
原來係咁
咁聽落好似smart好快會玩悶
meets會襟玩好多
我mix同smart一齊玩,smart養過兩隻人物已經悶悶地
唔知點樣可以熄機劈埋一邊,唯有等電池冇電
九龍灣好易夾
大約70蚊左右有部
手殘咗一兩次
各位大佬,我前幾日買咗藍色嗰部meets,但聽講嗰app去到下年就停運,咁到時係咪要去tamagotchi on嗰個apps嗰到玩?
同問 香港Store好似搵唔倒, 是咪要去美國store度dl
美版 app未話要停
所以直接dl美版玩啦
係日版app官方講左會二月就停
是呀

00表示細個玩過兩日黑白機就放棄
最近都開始玩返
有Sanrio角色真係貴啲都值得
btw啱啱生咗對雙胞胎好鬼得意
Smart嘅錶帶好短
新手岩岩入坑
搭去左美食街識左pizza妹
點樣可以增加度好感度架?
初初識仲係熟人 去多兩次跌到落fd zone
帶佢鐘意既玩具去搵佢玩就會加好感度快d
我想問下tamagotchi app果d配對係咪真玩家黎架? 定係電腦黎既?
同埋我仲想問配對左之後, 生左蛋之後可唔可以改名架? 因為我hold得太耐唔知改咩名好佢自動退出變左空白名謝謝。
玩咗crossover嗰d細機幾日
忍唔住撳咗兩部meets返嚟玩
最想玩返以前d黑白機
小學買嗰部二代唔知攝咗去邊
你話起聯誼店裡面男女各四隻果度?
果度我都唔知係咪真玩家
但廣場上面就全都是真玩家

你退出空白左之後 佢破殼出咗黎就改唔到啦
我都求其幫佢地改做AA BB CC
nano有愛先玩到落去
其實meets都好玩,可以佛系玩唔洗點理 幾好
黑白機好玩呀,小細節勁多

聖誕果排用肝養咗隻大隻佬出黎
但一日後唔小心比佢死咗
一死咗連前幾代帶落黎既財產都無晒
玩一次小遊戲先得400蚊
我肝咗果六萬蚊無晒 勁灰 未有心機再重新養過
你玩緊嗰部黑白係邊一部
v4.5黎
成日會養到d奇珍怪狀出黎
心郁想買埋黑白機嚟玩
絲打d機係由細到大儲落
同埋4U嗰代值唔值得玩
見到部機好靚 但係要自己入data先好玩?
睇中左fansty on版
想問下on版同meets版連唔連到機交配?
愛麗絲好鬼靚呀
細個應該有玩過元祖機
不過估計殘晒比阿媽丟晒
大個咗先周圍搵 慢慢儲返咋

彩機而且可以玩資源黎講
有id idl ps 4u(4u+)
ps同4u資源上比較多
但顏值ps勝
4u可以換面版,有某幾塊難收而且貴
有資源機就可玩性大咗d
ps同4u都有玩家自己做人物/食物/衫/背景出黎供玩家下載(有收費同限時免費)
你有心機畫點陣圖的話你自己都可以畫黎比4u用

黑白機的話日版機都會平d(日文),
歐美(英文)就偏貴
(依家奇趣有賣果種復刻版唔好玩的..)
v1-v6每代都唔同人物 有少少差異
日版同歐美版內容都各有少少唔同
日版佛系養,歐美版可以長大之後返工玩另外既小遊戲
日版shop要等阿伯推車仔黎賣野
歐美版可以直接去商店買物品
兩版內置遊戲都唔同,
你想玩可以平平地買部日版試下水溫先
另外日版可以配各種輔助機賺錢
輔助機有三隻大蛋,家計簿,學校機1同2代,學校部活機,
而歐美版無輔助機可以用 只可以自己玩小遊戲賺錢

所以邊部值得玩答唔到你,各人口味唔同

不過交換唔到禮物
但連機結婚無問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞