仲有無人玩他媽哥池?

1001 回覆
266 Like 5 Dislike
Tamagotchi啲特別色真係好毒 粉白換返港紙要6xx 其他色搵人訂就3xx
佢本身定價高過粉/綠
而且粉白佢係package set 仲包一個芯片
粉/綠係淨機
所以價錢唔同
仲有包芯片咁好似ok

條蟲柒到
我呢條蟲校長黎
你隻嘢乜料呀
黑白機go版暫時我覺得最得意
小遊戲又好玩,動畫演出同細節位好多
配合唔同芯片可以追加玩另外既小遊戲
玩緊兩部黑白機,佢地每逢7點就開始沖涼浸浴
8點半就自動刷牙
真係好得意

呢部係咩機黎?
我仲停留左係舊時代,唔知黑白機都咁高汁
白色手錶版開始有人玩啦
有無人知咩玩法?

諗緊白色帶上手好似易襯d,
但易d污糟
呢隻tamagotchi go黎
其實其他黑白機都好得意架

岩岩滿六歲可以去相睇,
見佢似隻羊就求其啦無所謂
其實我係中意佢 A口A 呢個表情

同其他彩機唔同,唔係結左婚就秒生蛋
依家結左就快12個鐘都暫時未生蛋...
但佢搬左黎同我住

我個芯片玩旅行既...
然後我去旅行佢都跟埋黎
明明平時我囡係九點幾先訓教
8點幾呢個時間應該係刷緊牙
但頭先拎出黎望一望,佢訓左啦..
同佢老公一齊訓著左
另外禁報時既畫面,芯片人物會出黎一齊跳
真係好可愛
育成玩法,
玩芯片,所以應該係行p’s系列路線
不過手錶用USB充電,內置鋰電
唔知舊電之後換唔換到

估計無舊版他媽哥池用電池機可以咁長命
我指部機
畢竟舊機全部都過十年以上都無問題仲可以正常玩到
好正!
好寫實, 要扑野先有蛋
今朝餵到佢地食飽唔肯再食,
成隻豬咁

呢邊呢隻小朋友今次覺得佢幾得意

隔左成個月終於開番佢出黎玩
粉頭大眼都算幾靚女

但原來佢係仔黎
新個隻smart幾時出左? 唔係11月尾先出咩
yt已經有鬼妹開箱片
很想要
25週年官網抽選白色 起8月底出晒貨啦
其他顏色先11月出(藍/粉/粉白)
白色靚過綠同粉
仲要等多2個幾月,到時一出又好似暴龍手環咁炒
隨時等到聖誕都唔知入唔入到手
童年債
唔,炒唔炒得起未知,
他媽哥池個價錢用年份黎睇,
愈舊愈貴
當年官方價1-200蚊隻既,今時今日可以炒上兩三千蚊

但因為手錶佢依代用USB充電
唔知個市場會係點發展

岩岩8月底出果批貨,
日本果邊最平既見過有賣家放5555yen左右(秒殺價
初初出果兩日起7千至9千yen中間來回都有人買&賣
依家穩定企左起9800yen左右
再過多幾個月唔知咩價

都係果句,想要就好買啦,通常愈遲買愈貴
純白色係抽選,應該唔會通販
有冇人amazon訂咗特別版 未用過amazon preorder嘅嘢係咪出貨先扣錢
鋰電池(叉電)會隨時間劣化
要有心理舊電會愈來愈差
但最怕終有一日會開唔到機

至於黑白色smart通販嘅可能性
下面呢兩句就頭盔嚟嘅
P-Bandai成日都係咁
※本商品は、日本国外で販売する可能性がございます。
※「たまスマカード 1996フレンズ」は今後一般販売をする可能性があります。

不過佢當時啲字眼用先行抽選販売
令我覺得先行過後話唔定真係有通販(希望㗎咋)
一般発売(2021年11月予定)に先駆けて「たまごっちスマート」を世界最速で手に入れられる先行抽選販売を実施致します。

怕後悔就買咗先囉(睇價錢呀)
係呀,其實最擔心係鋰電幾年後就打柴
人地前面既黑白機彩機用電池玩十幾二十年,
唔理係紐扣電定係AAA電既機都可以長期保存
其實會希望佢下代唔好再用內置電...
又或者希望到時出面搵到人維修換電啦

其實外觀而言粉白比抽選白吸引既
不過我都係為1996芯片而買左部抽選白
粉白亦都起亞馬遜訂左部
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞