菲林機討論 8

999 回覆
4 Like 1 Dislike
收禮物

好好丁

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

image playground ? 拿 唔好再去啦

千祈唔好去
收禮物

好好丁

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

千祈唔好去

點解

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

千祈唔好去

點解

睇下我個post

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

千祈唔好去

點解

https://lihkg.com/thread/51620/page/1
我自己未親身試過 所以我都係聽人講 拿 真係聽下好啦
1: 價錢貴但殘
2: 係日本/外國買junk機番黎 整完之後賣 但整完好快又壞
3: 壞左唔認數 你比錢買走個陣時無問題佢就未必同你跟 又或者左瀨又瀨
4: 沖壞客條片之後唔認數 話菲林不穩定 最記得係好似有人拎去旅行D菲林比佢沖, 沖衰左 跟住就咁比番兩筒菲林人就算數

老闆話用咖啡沖菲林, 但係入面有D野講錯
顯影唔係因為咖啡因 而係因為咖啡酸 (好似係, 有錯請指正)
總之亂鳩咁黎 仲開班教人沖菲林放相 誤人子弟
[url]https://www.youtube.com/watch?v=sMuVnEVv8C0
[/url]

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

千祈唔好去

點解

https://lihkg.com/thread/51620/page/1
我自己未親身試過 所以我都係聽人講 拿 真係聽下好啦
1: 價錢貴但殘
2: 係日本/外國買junk機番黎 整完之後賣 但整完好快又壞
3: 壞左唔認數 你比錢買走個陣時無問題佢就未必同你跟 又或者左瀨又瀨
4: 沖壞客條片之後唔認數 話菲林不穩定 最記得係好似有人拎去旅行D菲林比佢沖, 沖衰左 跟住就咁比番兩筒菲林人就算數

老闆話用咖啡沖菲林, 但係入面有D野講錯
顯影唔係因為咖啡因 而係因為咖啡酸 (好似係, 有錯請指正)
總之亂鳩咁黎 仲開班教人沖菲林放相 誤人子弟
[url]https://www.youtube.com/watch?v=sMuVnEVv8C0<br>
[/url]

上過去,業界NO1 黑店
成日價錢網上寫平一倍呃鳩人去,去到得D殘壞係平。正常機預左一個Dup,實情價錢貴絕全港。 買左壞機唔洗諗佢地會負責,已有朋友奶過野。

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

多謝巴打提點 好彩淨係買左部即用即棄
同埋有無介紹邊間好

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

同埋有無介紹邊間好

我自己就淨起dc肥花同依悲買
未試過實店買機

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

同埋有無介紹邊間好

所如有真係要實店 唔介意買貴 可以去hk camera
雖然貴 但對比之下算唔錯

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

同埋有無介紹邊間好

所如有真係要實店 唔介意買貴 可以去hk camera
雖然貴 但對比之下算唔錯

我係facebook group

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

係日本都買左2包未開 諗住玩住呢d過下癮先決定買唔買部菲林機

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

係日本都買左2包未開 諗住玩住呢d過下癮先決定買唔買部菲林機

沖就咪撚搵佢洗喇
朋友比左筒HP5我,但係120黎

前幾日又見到部500CM

唔通係上天比我既SIGN

實係啦
快啲買啦

PS 巴打ig啲相好好j
朋友比左筒HP5我,但係120黎

前幾日又見到部500CM

唔通係上天比我既SIGN

500CM買啦買啦
收咗支鏡先 等咗超耐

唔係好覺係油銀色上去喎

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

沖就咪撚搵佢洗喇

我去屋企樓下個間哂咋 啲相好黃綠
邊度沖120靚
邊度沖120靚

同135一樣
有冇巴打有玩過呢部野 想入嚟玩下有冇咩忠告

買完試左次無用過

買完試左次無用過

用呢部玩slide

開始入坑啦

邊到買?

中環樓上鋪

沖就咪撚搵佢洗喇

我去屋企樓下個間哂咋 啲相好黃綠

沖定曬,有冇圖
仆親跌花左部CL想喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞