菲林機討論 8

999 回覆
4 Like 1 Dislike
唯一既1600 彩負 停產la

唉,幾時會有其他廠出番1600

難矣
做真1600本身成本貴
頂多出隻谷1600/3200唔會太粗嘅出嚟
就好似 CineStill 800T 咁玩法

Portra 800再谷上去

最平都喺Lomo(Kodak MAX) 800 谷
粗到出雪花

Portra 400 谷上1600會唔會好過800谷上去?
睇得eBay 越多想買嘅機越多

我都係ebay買左部 等左好耐都未寄到

Ebay 係深淵黎

我愛ebay
ebay愛我

我鏡頭機身分開買
巴打們一般等幾耐先收到貨?

寄出地係烏克蘭

平均7日到兩星期

我落單等咗7日先發貨,然後依家寄出第7日

巴打件貨到未?
見到Pentax K1000 With Pentax 50/2 $980 個價算唔算高?
見到Pentax K1000 With Pentax 50/2 $980 個價算唔算高?

正正常常啦
見過1200
不過K1000 想問下有冇assembled in hong kong 字樣?
香港body 台灣鏡先係最經典

正正常常啦
見過1200
不過K1000 想問下有冇assembled in hong kong 字樣?

我見過貼紙同刻落去兩款

正正常常啦
見過1200

我見過貼紙同刻落去兩款

貼紙
http://www.ebay.com.hk/itm/pentax-k-1000-slr-film-camera-with-lens/192145112499?hash=item2cbcbdbdb3

http://www.ebay.com.hk/itm/pentax-k1000-35mm-film-camera-with-pentax-m-50mm-f2-lens-strap/332125421281?hash=item4d5437bee1
我鐘意用輕便d既機,本身用緊Fuji klasse w
見少爺占用contax t3影既相幾好,但係成皮幾野,值唔值?
見少爺占用contax t3影既相幾好,但係成皮幾野,值唔值?

用呢啲機影相主要係人嘅問題唔係機嘅問題...只有人令機出名, 冇機令人出名

Ebay 係深淵黎

我愛ebay
ebay愛我

我鏡頭機身分開買

寄出地係烏克蘭

平均7日到兩星期

巴打件貨到未?

未啊 屌 第九日啦

企呀,巴打快啲買啦

呀,巴打快啲買啦

呀,巴打快啲買啦

問下姐,我就算有錢都唔會買

呀,巴打快啲買啦

問下姐,我就算有錢都唔會買

點解呀?
少爺占都用肯定係好野

真心評論,支鏡好sharp色好正
不過皮幾又真係貴左啲

正正常常啦
見過1200

我見過貼紙同刻落去兩款

係香港裝?

Ebay 係深淵黎

我愛ebay
ebay愛我

我鏡頭機身分開買

寄出地係烏克蘭

平均7日到兩星期

巴打件貨到未?

未啊 屌 第九日啦

九日姐,大家同一批應該,下個月先到

Ebay 係深淵黎

我愛ebay
ebay愛我

我鏡頭機身分開買

寄出地係烏克蘭

平均7日到兩星期

巴打件貨到未?

未啊 屌 第九日啦

距離下個月仲有幾日姐 我計番應該都係個幾禮拜就到

企呀,巴打快啲買啦

齊齊炒到貴過Leica

平均7日到兩星期

巴打件貨到未?

未啊 屌 第九日啦

佢係點?分批兩個禮拜運一次?

企呀,巴打快啲買啦

齊齊炒到貴過Leica

少爺占加持

企呀,巴打快啲買啦

齊齊炒到貴過Leica

少爺占加持

勁過改左CCF

平均7日到兩星期

巴打件貨到未?

未啊 屌 第九日啦

佢係點?分批兩個禮拜運一次????

我估就係

企呀,巴打快啲買啦

齊齊炒到貴過Leica

少爺占加持

勁過改左CCF

玩T2啦

企呀,巴打快啲買啦

齊齊炒到貴過Leica

少爺占加持

勁過改左CCF

玩T2啦

但係T2 少爺占無用喎
T3啦

企呀,巴打快啲買啦

齊齊炒到貴過Leica

少爺占加持

勁過改左CCF

玩T2啦

但係T2 少爺占無用喎
T3啦

T3 啪啪啪 T3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞