菲林機討論 8

999 回覆
4 Like 1 Dislike
有冇手足有玩過zorki 4?
有啲想屌返部 ebay幾舊水有交易

睇你受唔受到粗糙同冒唔冒險,撞到都壞嘅機會好大,因為機好舊

真係有愛先好入

麻煩各位巴絲 打救下小妹 小妹有事想問下各位,點解我部菲林相機會咁?不斷係咁顯示上圖
影唔到相 明明電入新入菲林新入
係連快門按唔到

所有制都無反應?
愚昧一問咩相機?淨係見到minolta個字
fei lin

菲林L

條帶好正
樓上拎五舊水出來買部Pentax espio 120sw傻瓜機,我肯定你滿意,一係拎$800買部Minolta x700加支鏡。你部傻瓜機可能壞左板或者排缐,一係你用酒精抹下入電池個金屬片位,有機㑹係接觸不良
樓上拎五舊水出來買部Pentax espio 120sw傻瓜機,我肯定你滿意,一係拎$800買部Minolta x700加支鏡。你部傻瓜機可能壞左板或者排缐,一係你用酒精抹下入電池個金屬片位,有機㑹係接觸不良

咁貴

咁貴

我除左部Ricoh親戚比之外,
其他全部唔洗50$一部,
功能全部正常,仲有皮套有遙控器

對俄機有愛可以一戰

未玩過俄機
過片較快門係咪好麻煩

唔煩嘅 不過俄機qc差 同埋都有番咁上下年紀 萬一有野壞整嘅錢可以買過部 甚至有錢都難搵人整

要用啲力咁啦
我經常建議入zorki4 嘅簡化版mir

咁貴

唔係我賣,上面兩部機公價,太平比你都京京

對俄機有愛可以一戰

未玩過俄機
過片較快門係咪好麻煩

唔煩嘅 不過俄機qc差 同埋都有番咁上下年紀 萬一有野壞整嘅錢可以買過部 甚至有錢都難搵人整

要用啲力咁啦

拎拎下又唔洗咁大力喎,可能之前大耐冇郁

對俄機有愛可以一戰

未玩過俄機
過片較快門係咪好麻煩

要用啲力咁啦

拎拎下又唔洗咁大力喎,可能之前大耐冇郁

擰去慢快門有啲實
想問下你地出相會唔會執色?
我執完好似冇左菲林味咁
唔知執唔執好
想問有冇人用緊AF35ml

係咪有tg group可以入?
id : riochan
想問下你地出相會唔會執色?
我執完好似冇左菲林味咁
唔知執唔執好

自己scan
scan會執
scan完落photoshop再執
色呢樣野....講到口臭 唔再講啦
你口中嘅菲林味係乜?
菲林嘅Texture, 粒子 數碼係扮唔到十足

btw
正片tune到同條片同色仲似數碼 不過正片係要咁玩

買還買咪係遊樂場買垃圾
btw 呢部好機嚟 用緊
有無傻瓜機推我落坑,筆直一千至千五
收黑色 OM2 請PM thank you

千幾蚊買部傻瓜?
唔洗啦 照下鏡就係

千幾蚊買部傻瓜?
唔洗啦 照下鏡就係

Ricoh R1s

千幾蚊買部傻瓜?
唔洗啦 照下鏡就係

巴打唔好咁
諗住買部好少少嘅隨身機
Contax t系列就算了

千幾蚊買部傻瓜?
唔洗啦 照下鏡就係

Ricoh R1s

呢部無比人炒到貴曬?

千幾蚊買部傻瓜?
唔洗啦 照下鏡就係

Ricoh R1s

呢部無比人炒到貴曬?

平見過600
貴見過1800
撞彩

買還買咪係遊樂場買垃圾
btw 呢部好機嚟 用緊

諗住係ebay禁
到底邊到仲有啲平平地嘅傻瓜機搵

見到太子有相機鋪 賣緊$750
唔知新唔新淨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞