勿助長代購勿提Loreal group 第一頁有懶人包化妝品護膚品討論區#55

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
最近開始接觸多咗護膚 做返啲保濕補水既基本野
KEEP咗排皮膚係好咗 但係一懶無做幾日 啲皮膚就衰過未開始護膚之前
朝早起身塊面係乾到甩皮

未必係既...
太多因素影響
利申9up

我都有到排咩都唔茶(肌斷食?純粹係懶到一個點咩都懶查)
自己感覺好似無咩影響
要有瘡既時候都係會有
同平時差不多
有質疑過買咁多化妝水呀護膚果d做乜7

前兩日太攰 咩都唔搽就訓
第二朝個鼻甩皮 夏天都乾到咁

就係咁樣 塊面係甩到啲皮一粒粒咁
夏天都乾到咁 之前明明係算油肌

我都係,一唔搽野乾到連妝都上唔到,但係又係油田鼻黎wor 成塊面都唔出油得個鼻出超多油

上妝前個鼻乾到仆街
上完妝就出晒油

最近開始接觸多咗護膚 做返啲保濕補水既基本野
KEEP咗排皮膚係好咗 但係一懶無做幾日 啲皮膚就衰過未開始護膚之前
朝早起身塊面係乾到甩皮

未必係既...
太多因素影響
利申9up

自己感覺好似無咩影響
要有瘡既時候都係會有
同平時差不多

我都係,一唔搽野乾到連妝都上唔到,但係又係油田鼻黎wor 成塊面都唔出油得個鼻出超多油

上妝前個鼻乾到仆街
上完妝就出晒油

bake完都出事呢就係
我13號張colourpop單而家仲係MORGANTON 美國最後一站唔係la咩

未必係既...
太多因素影響
利申9up

自己感覺好似無咩影響
要有瘡既時候都係會有
同平時差不多

上妝前個鼻乾到仆街
上完妝就出晒油

bake完都出事呢就係

好絕望
我13號張colourpop單而家仲係MORGANTON 美國最後一站唔係la咩

我張單無去過呢個地方
Oxnard>LA就完 但我收左貨佢都仲係話in transit
有冇人試過茶樹油焯傷?
要幾耐先去印
而家塊面紅左一大撻
邊間藥妝買

Sogo thankful買左部yaman又凍暖導出導入做埋眼瘦埋面先12** 好抵屌

inglot sculpting powder

有冇人試過茶樹油焯傷?
要幾耐先去印
而家塊面紅左一大撻

試過用body shop試用裝一細枝 印象中係茶樹油精華定乜 唔知頭唔頭路成枝搽左上面 但第二日要行山
結果成塊面生粒粒 亦紅紅地 係咁耐以黎塊面最出事嘅一次

夜晚敷左minon mask 第二朝有好轉 兩三日退曬 最後在冇留印
有冇人試過茶樹油焯傷?
要幾耐先去印
而家塊面紅左一大撻

試過用body shop試用裝一細枝 印象中係茶樹油精華定乜 唔知頭唔頭路成枝搽左上面 但第二日要行山
結果成塊面生粒粒 亦紅紅地 係咁耐以黎塊面最出事嘅一次

夜晚敷左minon mask 第二朝有好轉 兩三日退曬 最後在冇留印

黑糖精mask唔好用,好大陣酒精味,伏左

Agger 我記得之前絲打好有心機打左好大段review

有冇人試過茶樹油焯傷?
要幾耐先去印
而家塊面紅左一大撻

屋企有jojoba oil就搽啲啦

少量茶樹油唔會焯傷皮膚,你係咪搽咗好多?

唔該哂你

我都有 冇用佢枝掃 但感覺有d油油地 有d擦膠碎 之後擺埋左

黑糖精mask唔好用,好大陣酒精味,伏左

唔該絲打

大陸人一向都係咁 所以我一直買唇膏都好小試 就算ba幫我試消毒左我都覺得支唇膏好撚多大陸人既口水

大陸人一向都係咁 所以我一直買唇膏都好小試 就算ba幫我試消毒左我都覺得支唇膏好撚多大陸人既口水

試上手都覺得好嘔心 更何況搽上咀 好易有唇炎 以後都嘔會去沙田Chanel 留返比啲大陸喱口水交換

試上手都覺得好嘔心 更何況搽上咀 好易有唇炎 以後都會去沙田Chanel 留返比啲大陸喱口水交換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞