【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
三個item都唔好睇
連頒獎個下都feel到全部人都好尷尬
屌,今晚呢集假撚到,10蚊白痴都知做妹啦

屌,有咩理由最好個三個無阿米呀⋯⋯仆街

Viu tv 要幫啲大仔洗底都用心d 丫

淨係tiger 訪問唔出聲講嘢咩

屌,次次都係正副隊長爭講嘢架啦

我米世一,都仲未有solo, 都係讓緊架,我屌
屌 今集完全無重點 睇完都唔知睇咗咩
我鐘意佢 但覺得佢語氣唔好 得唔得
呢到假撚到爆
: 我着Jeremy嗰啲得㗎啦
牙米永遠是最好的
調返轉來講
你有冇諗過佢哋想最重要既唔係個節目好唔好
而係想借一個機會令佢哋變得更加團結
講多啲frankie啦
之後仲要格硬嘈,fail 到
祖應該係想叫子樂嚟叫frankie放開包袱
但前面賣包嗰段真係唔知做咩鳩……
又要mirror紅
又要mirror賺到錢
又要有fans助攻
又要唔好阻拍野

Get到就get
認同
效果喺chill club/ 演唱會/新嘅訪問片度睇到晒
成隊人個vibe已經唔同咗
我自己喺fans角度就覺得播唔播deep talk都冇所謂
知道個camp有成效就ok
不過街客難免覺得剪到一忽忽加睇到一頭霧水
有咩負面新聞?

不過剪接嚟講呢集真係唔理想,可能真係太多嘢出唔倒街,
都幾肯定cut咗第一晚ian x 阿祖談心嘅好多嘢,只能用佢笑嘅鏡頭嚟暗示返發生過啲嘢
因為今集好似只係發生咗一件事,就係麵包店,之後就傾偈。
但其實諗真啲,麥子樂講嘅嘢,mirror係好應該學嘅態度,唔好身在福中不知福。
(btw,最後個頒獎其實都可以拎嚟做一part,咁樣帶過咗有啲嘥)
咁就更加唔使拍出黎for 娛樂啦
浩蕩
但仲係day 2喎
係,剪片好有問題
做唔到「講好個故事」既效果
其實如果個環節係幾個人既(好似今日AK, 皮皮, Alton咁),咁就唔好搵皮皮做intro
咁搞到文不對題
Tiger 果到又係好奇怪,早兩日講tiger又唔剪埋落去
其實料有晒,但個導演唔知點表達咁,用人做主導定用時間做主導都未掌握到
花姐面相一睇就知係自私精
Tiger Jeremy嗰集其實都冇乜講Jeremy 但講虎仔係算講得全面少少 比起講其他成員
咁私下請個人生導師/counselor比佢地咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞