【ViuTV】《調教你MIRROR》(15) We are One and All 從不只我一個

1002 回覆
29 Like 7 Dislike
如果皮皮拍節目可以咁放就好
《調教》對團結MIRROR好有效,發揮到最大作用
但應該好難吸到街外人變成fans
除非嚟緊集數多啲趣味,不過依個唔係重點
最緊要好似Edan咁講,完咗《調教》之後
有信心MIRROR未來有好多個三年

我唔識跳舞評唔到邊個先係最跳得嗰個
但係鏡入面每個專業dancer出身嘅都各有佢哋擅長嘅舞種
甚至我覺得隊長大表哥皮皮都比鏡嘅舞種侷限咗
睇唔到100%嘅佢哋
毅進巴繼之前分唔到曲線撚之後又嚟
認真,不如搵Mike導拍玩鳩你Mirror啦
wallpaper係排球
講得好,AK個30秒,求其搵個人做都得

無計啦,花姐愛將,成日啲MV都好撚多鏡頭
排球少年
仲有排球校隊
我好認同皮皮企C位好charm
但長遠真係要係其他地方發展
香港娛樂圈好現實好難只靠charm靚仔食飯
再加上佢年齡大d 佢比其他成員早面對呢個問題

佢其實有綜藝感 但要拍住AK呢種醒目仔或者tiger mean爆 style

不過個人覺得演戲最啱佢
話晒咁上鏡
咁呢樣又真 然後d 懶理智既粉就會講 咁係佢把握到機會 先做到最凸出個個人
條友係咁咬住ak唔放
係wor 點解叫team ak 嘅

係咪要睇ak做大阿哥
【ViuTV】《調教你MIRROR》(16) We are One and All 從不只我一個
https://lih.kg/2575129
Frankie加油
真心

好撚型
上帝我屌你老母咁樣公平咩
睇左今集係幾悶
做店員個找錯錢 佢預ak會係咪都發癲 之後alton做和事佬 佢係想睇下皮皮係咪真係唔出聲 由佢兩個搞

結果皮皮係真係冇表現 好似花姐所講 帶出左個要解決改善既問題
ak 原來唔係狗屎垃圾都會黑面 佢都係睇情況 (不過我覺得佢係真心覺得自己數學差找錯錢 同埋十蚊所以唔嘈)所以都係搵左個問題出黎

遲d後面應該係慢慢講點調教
要讚? 前30秒全ak,完全按中戇撚鳩
Wyman話邪氣呀嘛
高冷邪氣男生好吸引喎
睇完都九唔搭八,以為睇緊中女大作戰
叫佢地返工又冇講點解係呢份工,可以幫到佢地咩嘢
之後搵條友入嚟話找小咗10蚊睇下佢會唔會發脾氣
有唒鏡頭10蚊就比返你叫你走啦
男排呢個就唔關事嘅,客串其實都無幾多鏡頭可以多
團歌團MV少鏡頭就真嘅,呢啲就真係可以屌花姐,個人認為

不過皮皮終於cast中IT狗,雖然感覺戲份都應該冇lokman stanley咁多 但係唯有希望嚟緊新劇會有多啲台詞啦 同埋嚟緊仲有fomostudio 劇本殺,都希望佢會有多啲台詞繼續留意皮皮未來動向!
其實我覺得prank個part應係
個金額跟返一開頭講$1000,$10蚊我真係 你老味
同埋應該皮皮收錢,叫個煤搞皮皮而唔係ak
咁就可以睇到當燒到埋身皮皮會唔會出聲
如果皮皮handle唔到,ak又會唔會因為皮皮比人恰而發火
最後alton點樣幫佢地收科

係咪仲咬住米?
佢係咬晒所有人除咗米
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞